En de klok tikt genadeloos voort!

Indertijd vond ik het nummer van de Rolling Stones, “Time waits for no one”, altijd een tikje mysterieus. Na de afgelopen week heb ik het gevoel dat ik er onderdeel van uitmaak. Bijvoorbeeld voor de eerste keer ontbijt met Astrid, in de tuin weliswaar, maar zonder kinderen, die her en der uitgevlogen waren.

clip_image001

Eigenlijk moet je er weer van leren genieten, zoals je er tijdens een vakantie van geniet, maar in je eigen huis voelt het vreemd aan. De wisseling van de wacht bij het consulaat. En eigenlijk voelt dat alleen maar vreemd aan omdat het plaats vindt als afgesproken. Vier jaar blijft een Consul Generaal aan, goed of slecht, en de nieuwe CG marcheert binnen onder het motto van “Hail the new chief”. En wij boffen dan nog in San Francisco; ik heb houwdegens van Buitenlandse Zaken horen spreken die ik onder geen beding naar Silicon Valley zou hebben meegenomen. De nieuwe CG, Hugo von Meijenfeldt valt absoluut niet in die categorie. De overdracht (de BVD heeft hier ingegrepen; ‘faze out faces’):

clip_image003

Plaatsvervangend Consul Generaal Ard van der Vorst leest met eerbied de overdrachtstekst voor terwijl de nieuwe CG Hugo von M. geheel links en de vertrekkende CG, Bart van B., in het midden, aandachtig toeluisteren. Dank Bart! Go Hugo! Volgende week nog een afscheidsparty voor intimi, dus dat gaat genieten worden! Zoiets van “en van je hoempa, hoempa, hoempa, Bart van Bol…..”. Nog een voorbeeld; normaal gesproken gaat vaders met de 3 boys naar hun favoriete baseballteam, de Oakland Athletics (de A’s dus). Nu, met Bo-Peter onderweg naar India, een kaartje over voor…..een van onze fantastische stagieres; Sebastiaan van Mook, hier in volle glorie te bewonderen:

clip_image004

En gisteren werd ‘ons’ Kaj 21 en da’s een grote dag in Amerika. Dan mag je wettelijk gaan drinken. Ja, ik weet het, pistolen en geweren mag je al op je 18e kopen en oorlogje voeren mag je ook veel eerder. En natuurlijk wordt een Laanen kind verward als hij in Nederland een pilsje mag drinken op z’n 16e (als ze daar al op letten) en in Mexico op z’n 18e (als ze daar al op letten), maar hier zal je rijbewijs ter tafel moeten komen om de barkeeper te overtuigen.

clip_image005

Astrid nam Kaj mee voor z’n eerste wettelijke (Guinness zo te zien) glas bier bij BJ’s. Wel even aantonen dat hij ook echt 21 was! ‘s Avonds tot een uur of wat (ben zelf maar naar bed gegaan) een mooi feessie met een aantal vrienden en vriendinnen, waarbij lustig een competitie beer-pong werd opgezet, hetgeen volgens mij rustig en ordentelijk is verlopen!

clip_image007

Ach ja, je wordt maar een keer 21 en de voordelen zijn voor mij significant; voor het eerst kan hij legaal voor mij een biertje bij de A’s halen en uitvinden dat je voor $9 per ‘glas’ helemaal het ventje bent! Breaking News: Bo-Peter’s vlucht van Moskou naar Delhi is 24 uur vertraagd. Ja, ja, “Time waits for no one”, Aeroflot wel!

Thumbnail 5:16Watch Later

The Rolling Stones – "Time Waits For No One" (1974)
  •  

Comments are closed.