Met een cortizone shot de week in

Het moest maar weer eens gebeuren! M’n knieen zijn na een opgelopen gebroken knieschijf (sliding) tijdens een wedstrijd van Hertha 3 (!) uit bij het immer gevaarlijke Kamerik in 1980, nooit meer hetzelfde geweest. Als ik een tijdje had gezeten moest ik net als die auto’tjes met die opwind veertjes weer op gang komen. Dr. Timmermans plaatste voortvarend een geniepig uitziende spuit in mijn gewricht et voila, na een stief kwartiertje liep ik weer als een kievit. Opa op steroids; “coach mag ik weer het veld in?!! Dat brengt me trouwens op een artikel in de Telegraaf, ook van afgelopen maandag:

clip_image001

‘A-Rod’ krijgt een lange dopingstraf. Foto: Reuters

ma 05 aug 2013, 21:27

SCHANDAAL IN MAJOR LEAGUE

Van onze Telesportredactie

Een enorm dopingschandaal in de Major League Baseball. Alex Rodriguez, één van de grote Amerikaanse honkbalsterren, is na overtreding van de dopingregelementen voor 211 wedstrijden geschorst.

Dit onderzoek was reeds maanden aan de gang en de namen waren ook al eerder naar buiten gebracht; het wachten was slechts op de strafmaat. Hier wordt het gezien als een schoonmaakactie en niet als een schandaal. Het is maar hoe je het wilt brengen. Telegraaf lezers kunnen altijd bij mij terecht om de feiten even na te trekken! Overdrijven is ook een vak! Overigens speelt A-Rod nog omdat hij in beroep ging. Tijdens ons eerste visuele contact met Bo-Peter, hij was net in India (Delhi) aangekomen, maakten we ons daadwerkelijk zorgen. Moe en bezweet kwam hij bij ons op ‘Whatsapp’ zorgelijk over. Het klimaat, de omstandigheden (iedereen wil wat), de armoe, het feit dat hij paspoort en geld op z’n lichaam moest dragen, droegen niet bij aan de feestvreugde.

clip_image003

Gelukkig bleek de acclimatie niet al te lang te duren en kwam onze oude Bopper weer in volle glorie tevoorschijn.

clip_image004

He is baaaack! En ook nog met een A’s pet op stap, die –by the way- gisteren in Toronto de Blue Jays met 14 – 6 klapjes gaven, speciaal Josh Reddick met 3 homeruns! Maar dit terzijde. De week ook van het afscheid van ex Consul Generaal Bart van Bolhuis en gade Thessy, ook wel de CDPeuze genoemd, uitsluitend voor intimi. Het woongedeelte was omgetoverd tot een bruine kroeg met ouderwets vynil, een sjoelbak en een bierpong tafel. In het middenstuk speelde de Dylan Platt Band www.facebook.com/dylanplattband en rechts de bar. Succes gegarandeerd, ook naderhand met karaoke, waar menigeen zich na een slokje melodieus (eh…..) onder kon dompelen. Bart en Thessy werden verrast met een prachtig fotoboek en de speciale website ‘Part of Bart’, waar vele foto’s filmpjes (al dan niet satirisch) waren opgeladen door stafleden en vrienden.

clip_image006

Bart volop in actie! Klik op onderstaande link, opgenomen in Bart’s kantoor met een knipoog naar het bedrijfsbureau van het consulaat en alle bereikte zaken!

clip_image007

https://www.youtube.com/watch?v=T4a40Ibi8vg&feature=player_embedded

Zoals we Bart mochten beleven op een normale dag; vol energie, nooit te hoog om in te zien dat er vergiffenis is na opwinding, en vooral het talent om breed ingezet te kunnen worden. Kortom; een TOPPER!

Laten we vooral ook niet vergeten hoe onze nouveau Consul Generaal, Hugo von Meijenfeldt zich manifesteerde. Gewapend met zijn eigen gitaar ging hij vocaal de Dylan Platt Band aanvoeren met zijn versie van Neil Young’s ‘Heart of Gold’.

clip_image009

Kudos! Waanzinnig emotionele avond. Wel vroeg ik me af, nu ze de website van Bart bij zijn afscheid ‘Part of Bart’ genoemd hadden, hoe ze de mijne gaan noemen bij mijn afscheid. ‘Scheet van Peet’? Gisteren de week afgesloten met de TVVDM borrel (Tweede Vrijdag Van De Maand), waar we naast vele bekenden ook USF voetbal headcoach Erik Visser en zoon Bryan mochten begroeten. Tevens was onder mijn hoede Peter Schreuder meegekomen, een 19-jarige entrepreneur, die op z’n 13e reeds z’n eerste bedrijfje had opgericht. Het kan dus wel! Maar, zoon Kaj, net 21 geworden, mocht wel wat hij niet mocht; legaal een biertje (Guinness) drinken! Geweldige week dus die eigenlijk als thema ‘Heart of Gold’ heeft! Deze live opname geeft een beetje weer hoe onze voorbereiding was en net als bij Neil Young leidde tot een geweldige finale!

clip_image010

http://www.youtube.com/watch?v=Eh44QPT1mPE&feature=player_detailpage