Only in Las Vegas! En in Nederland!

Aangezien mijn aanwezigheid gewenst was tijdens een seminar, Vision2Venture geheten, toog ik in alle vroegte naar Oakland voor een Southwest trip naar de stad die als slogan heeft “what happens in Vegas, stays in Vegas”. Nadat ik om kwart voor vijf Astrid stilletjes een “dag” kus op haar voorhoofd plakte, wist ze er toch nog uit te brengen dat ik geen uitnodigingen van rare meneren met vreemde folders moest aanpakken. Nou ja zeg! Las Vegas is een van de weinige steden waar je je door een woud van gokkasten moet bewegen om bij de uitgang te komen.

clip_image001

Op weg naar het mooie Cosmopolitan Hotel, waar een en ander plaats vond, genoten van alle aankondigingen van shows. Celine Dion, natuurlijk, maar ook Neerlands trots Afrojack. Geweldig informatieve dag gehad met veelal jeugdige deelnemers (startups) en rijpere Venture Capitalists. Eigenlijk wel zeer tevreden over het gegeven dat wij qua informatie naar onze Nederlandse startups de spijker op z’n kop slaan. Donderdag vond de lancering van TWIBFY plaats bij Impress Labs in San Francisco. Dat zijn dan de momenten waar je met gepaste trots gade slaat hoe een van jouw koppelingen zijn vruchten afwerpt.

Here’s to you,
San Francisco.

Twibfy isn’t a social media platform — it’s a community of doers. It’s for the designers, the photographers, the sharp-eyed and

nimble-fingered aesthetes. Twibfy is for you, and that’s exactly what we’re celebrating.

So come by, the party’s on us. Cheers! 
RSVP here.

 

En in grote getale kwam men opdraven om het product van die Nederlandse wonderboys gade te slaan. Gekoppeld aan een drankje, een hapje en ‘soothing’ music, komt dat prima voor elkaar. Klik op onderstaande link om ook enthousiast te worden over twibfy:

http://vimeo.com/70775933

Je vraagt je wel eens af waar de slagvaardige geest van sportende Nederlanders is gebleven! Weken geleden werd ik benaderd door de head coach van het basketball team van de Dominican University of California of er wellicht van die lange Nederlanders waren die ook een potje basketball konden spelen. www.dominican.edu Onmiddellijk riep ik “heb je nog nooit van Rik Smits gehoord”, de legendarische speler van de Indiana Pacers. Jazeker, van de ‘Dunking Dutchman’ wist hij alles.

clip_image002

Rik Smits visits Marist College on Alumni Day

Mijn motto; kansen voor Nederlandse talentvolle basketballers die a) een Amerikaanse opleiding willen hebben b) daarmee kans hebben op een scholarship en c) wie weet, net als Rik Smits, de jackpot binnen halen. Naar “info” van de NBB geschreven; niets, zip, nada reacties. Openbaar geplaats op LinkedIn, twitter en facebook, waar ik al met al duizenden contacten heb; nada de nada, behalve een paar ‘shares’ van mensen die het wel zagen zitten voor anderen. Tja, zo blijf je dus in de recessie (ook geestelijk)! De week afgesloten met een potje poker; was wel een beetje roestig, tegen mijn gewoonte in $35 verloren! De tequila shots maakten een hoop goed! Evenals onderstaande link naar Kenny Rogers en “The Gambler’.

Thumbnail 3:33Watch Later

Kenny Rogers – The Gambler [Original Video-Edit] 1978

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=Jj4nJ1YEAp4