Wat doe ik mensen toch aan?!

 

Newsflash: voordat ik mijn reguliere column voortzet, komt dit binnen van onze goede vriend Freek Duveen:

 clip_image001Freek Duveenclip_image002Peter Laanen

30 minutes ago · Gaat het goed met Astrid, jou en de kids?

Reden van deze vraag is dit bericht uit NU NL:

Noodtoestand San Francisco om bosbrand

Californië heeft de noodtoestand uitgeroepen voor de stad San Francisco vanwege een grote bosbrand die de elektriciteitsvoorziening bedreigt.

Dat meldt persbureau AP zaterdag. De brand bedreigt bovendien duizenden woningen. Meer dan 2000 brandweermannen proberen het vuur onder controle te krijgen.

Bericht van de San Francisco Chronicle:

Sierra fire reaches Yosemite, threatens towns

clip_image003

Paul Chinn, The Chronicle

Its size doubles – thousands of structures in danger

Groveland, Tuolumne County — Firefighters worked Friday to save thousands of homes in the Sierra foothills as the massive Rim Fire doubled in size from a day earlier and, for the first time, crossed into Yosemite National Park. By Vivian Ho and Kurtis Alexander

8/24/2013

Groveland, Tuolumne County — Firefighters worked Friday to save thousands of homes in the Sierra foothills as the massive Rim Fire doubled in size from a day earlier and, for the first time, crossed into Yosemite National Park. There was some good news, though: Firefighters gained the upper hand in a battle to save San Francisco’s Camp Mather, just a mile west of Yosemite, which has long served as a retreat for city families. The camp, from which 200 seniors were evacuated Tuesday, was in the path of the blaze, which has charred nearly 200 square miles of rugged forest land and altered the late-summer plans of thousands of people.

Het bericht kwam waarschijnlijk van Reuters waar de reporter, Sarah Toms, niet eens de naam van Yosemite Park goed uit kon spreken! Maar goed, Yosemite ligt meer dan 4 auto uren van San Francisco vandaan en in San Francisco wordt geen enkel huis bedreigd door de –ernstige- brand die met name rondom Yosemite Park woedt. Het laatste nieuws over San Francisco van ons Bay Area station KTVU:

The city has so far been able to buy power on the open market and use existing supplies, but further disruptions or damage could have an effect, according to city power officials and the governor’s statement.

Zo, niets aan de hand voorlopig qua electriciteit in San Francisco, en ze kunnen altijd wat van ons in de East Bay lenen! Maar, wat ze in het vaderland ook schrijven over de S.F. Bay Area, altijd even met mij afstemmen! Zo, nu terug naar ons reguliere programma! De Sparta druk die ik in de afgelopen decennia op zowel mijn broer Rob als zoon Ivar gelegd heb, heeft er nu voor gezorgd dat Ivar’s lokale voetbalteam, waarvoor hij als keeper uitkomt, Sparta heet. J.l. donderdag woonde ik dan ook de westrijd tegen Pleasant Hill bij als mascotte in mijn Sparta shirt, waar ik thuis voor de wedstrijd in vereeuwigd werd.

clip_image004

Het hielp, Sparta Clayton won overtuigend met 6-0! De zorgelijke groeven in mijn voorhoofd hadden te maken met de wedstrijd van het ‘grote’ Sparta dat gisteren uit bij Willem II moest spelen, de angstgegner van eerdere promotie/degradatie wedstrijden. Zoals altijd hebben we de hoop dat het dit jaar gaat lukken. Niet gisteren dus; met 3-0 afgedroogd in Tilburg. De A’s stonden met 3-0 voor in Baltimore en verloren met 9-7. Ivar en ik kijken elkaar vol ongeloof aan. Maar, dat is het mooie van hoop, er zijn nog een boel wedstrijden over; Sparta staat maar 5 punten achter en er zijn nog 34 wedstrijden te spelen, oftewel nog 102 punten te verdienen. En de A’s staan nog voorop in de Wild Card. Dus, zolang Kaj niet al onze patatjes bij de A’s opeet, zitten we goed!

clip_image005

Wie maakt ons wat? Misschien de NSA. De National Security Agency bespioneert ons allemaal, elke dag. Onderstaande cartoon geeft echter goed weer wat er zich allemaal in onze wereld afspeelt en hoe bloot we ons geven met alle sociale media:

clip_image007

Deze vond ik echter wel aardig als pop-up op mijn scherm, zeker uit het oogpunt van de bezorgde overheid!

clip_image008

En nu ik me toch aan het blootgeven ben…..Een paar minuten geleden liep ik naar Ivar’s slaapkamer om hem te wekken voor zijn 10 uur voetbalwedstrijd tegen Richmond (gelukkig thuis). Met Bo-Peter in India, Kaj op 24-uurs ambulance dienst en Ivar die zich in z’n keepers shgirt hijst, werd ik getroffen door de drie geboortekaarten van de boys die Astrid zo zorgvuldig, artistiek verwerkt, opgehangen heeft. Lijkt me een mooie afsluiting van deze sentimentele ouwe zak, zij het dat the godfather (qua seniority) van mijn zonen, Rick, gisteren monter meldde dat het gips verwijderd was en hij nu met een vederlicht beentje te maken had. Love them boys (jou ook, Eric!).

clip_image010