Verwarrende tijden voor een oudere jongere

Sta je aan de ene kant in te klaren in de jachthaven van Berkeley met jouw trouwe Pieten, worden aan de andere kant de kerstdozen van zolder gehaald.

clip_image001

Ja, het was heet onder de mijter en twee van de drie Pieten zijn mijn zonen, dus ook een soort slaven! Nee, elke vorm van racisme is mij vreemd en ik word alleen maar pissig als er grapjes over mijn neus worden gemaakt (“jeetje, jij kan vast wel een cigaret roken terwijl je aan het douchen bent”). Volgend jaar meer gekleurde Pieten, prima, als er maar geen rode bij zit (Washingon Redskins staan onder druk) of blauwe (krijg je vader Abraham met zijn smurfen op je dak) of gele (daar zijn er zoveel van dat je beter een straatje om kan gaan). In al mijn mildheid die ik in de loop der jaren opgedaan heb gaat het mij uiteindelijk om de kinderen en hoe we de traditie in stand houden zonder partijen te profileren. Waar was ik? Oh ja, terwijl ik dus ongetwijfeld iets belangrijks aan het intoetsen was begon Astrid vrouwhaftig kerstdozen tevoorschijn te toveren. Doffe klap, nee he! Gelukkig, de garagedeur gaat open, ze kan nog lopen. Astrid beweert dat ze aangevallen is door een ornament die in de loop van zijn sprong de tafeltennistafel uitgeschakeld heeft:

clip_image002

Kaj zal later alleen nog maar mopperen dat zijn bierpongtafel naar de knoppen is! Vervolgens wijst Astrid strijdvaardig de schuldige aan:

clip_image003

Maar, stamel ik, hij zat nog in de doos! Kan je nagaan hoe graag hij er uit wilde, beeindigt ze vastberaden de discussie. Maar, ere wie ere toekomt, er staat alweer een vervangende tafel. Er kan weer een potje ping pong worden gespeeld, maar waarschijnlijk meer bierpong! Dinsdag was ik een der gelukkigen die aanwezig mocht zijn bij een sessie over ‘Connected Cities and Citizens’ met als gastheer Andrew Keen (Techcrunch en CNN) en Vice Governor Gavin Newsom, voorheen burgemeester van San Francisco, die de aftrap verzorgde. Andrew heeft me altijd in de buurt om zodra er een dominee voorbijkomt mij te vragen hoe dat in Holland zit. Zo heb ik o.a. de vorige keer ‘onze’ vliegende auto, de PAL-V, kunnen aanprijzen op CNN. Dit keer had Gavin het over de oude tijd, waarbij hij COBOL als voorbeeld gebruikte. Als door een wesp gestoken reageerde ik: “ho, ho, daar beledig je deze oude COBOL krasser mee”.

clip_image004

Gavin draait zich om en stelde dat het heel goed werkte….in de 60-er jaren! Zou ik iets verkeerd gezegd hebben? Newsom ziet er geirriteerd uit en Andrew kijkt even de andere kant op. Enfin, ik laat het niet op me zitten en stuur dat bericht via LinkedIn ook naar twitter en facebook (ben ik modern, of niet?!). En nu komt het mooiste deel, trouwe volger Paul Claessen uit Florida reageert gelijk als volgt: “You may find this hard to believe, but COBOL is still being used to this day …(Unlike GESAL ..)” Da’s jammer, dat hij mijn eerste taal er bij haalt! Het beste nieuws (nou ja) van de week was dat Sparta trainer Adrie Bogers de laan uitstuurde. Die man had daadwerkelijk de uitstraling van een ui! Als je het woord passie in je mond nam, was hij de laatste aan wie je zou denken. Sparta kan weer naar voooooooooooooooren! Zo, me nu gereed maken voor het Sinterklaasfeest in San Francisco waar in twee sessies 200 jong en oud volk op me wachten. Niet ‘Born in the USA’ maar wel dankbaar voor al het moois dat we hier mee mogen maken:

clip_image006

Echter, deze week werd ik al luisterend naar Elvis met m’n neus (U weet wel) weer op de harde feiten gedrukt, oftewel taferelen die zich soms afspelen in omringende steden als Oakland en Richmond. Mooie afsluiting lijkt me om alles weer in perspectief te krijgen. Helaas slaat de tekst van “In the ghetto” ook op de dag van vandaag!

elvis presley – in the ghetto

https://www.youtube.com/watch?v=2Ox1Tore9nw&feature=player_detailpage