Schaatsen (scheef of niet) houdt USA ook bezig!

Heerlijk al die commentaren die ik krijg in Amerika over onze gouden schaatsmeiden en –jongens. Ze geven je het gevoel dat je er persoonlijk toe bijgedragen hebt! En ik laat dat zo! Inmiddels heeft iedereen onze schaatscoach Anema mogen bewonderen op de Amerikaanse TV, maar onderstaand artikel bewijst dat we niet alleen economisch “ons bent zunig” zijn, maar ook wanneer het gaat om het behalen van medailles. De ‘San Jose Mercury’ kwam gisteren met onderstaande tabel:

clip_image001

Sports

Olympics: Dutch dominate medal count on per-athlete basis

Associated Press

Posted:   02/21/2014 06:32:15 AM PST

SOCHI, Russia — Norway may top the medal count, but the Dutch have been the most efficient Olympians in Sochi.

The Netherlands, thanks to its dominance in speedskating, had 22 medals after 82 events — with only 41 athletes in its contingent. That’s one medal for every 1.86 athletes, the best ratio among the 26 nations that have medaled so far.

Here’s a top 10 list of countries ranked by medal efficiency. Lower figures are better, and each country’s overall rank in the medal standings is listed in parentheses.

— Netherlands: 1.86 athletes per medal. (6th in overall standings)

— Belarus: 4.33. (8th)

— Norway: 5.62. (1st)

— France: 7.53. (9th)

— Sweden: 7.93. (12th)

— United States: 9.16. (3rd)

— Slovenia: 9.29. (16th)

— Germany: 9.63. (4th)

— Russia: 9.74. (5th)

— Canada: 10. (2nd)

Dus, Nederland heeft minder dan 2 atleten nodig om een (1) medaille te halen terwijl de V.S. er meer dan 9 voor nodig heeft! In ieder geval inspireerde het Ivar dermate dat hij de rollerskates onderbond en ook in de starthouding ging staan:

clip_image002

Dat voelt natuurlijk even anders aan bij een graadje of 21! Zijn voetbalseizoen is ook ten einde, de Broncos gingen roemloos thuis met 3-1 ten onder in hun Play Off game tegen Saint Mary’s van Alamo. Maar, zoals gezegd, de eindceremonie was een big deal en een emotionele aangelegenheid voor de jongens die dit jaar van High School afstuderen. Nog even een plaatje voor de lekkere:

clip_image004

Een aantal opmerkingen: ik wil overal naar kijken behalve naar de coach waar ik vorige week over geschreven heb. Kaj ziet er uit als de stoere NAVY guy in prive outfit, Bo-Peter en ik als lieden die bij het consulaat arbeidzaam zijn, en Ivar is Ivar; ‘happy go lucky’! Overigens zijn alle geruchten die de kijkers van ‘Breaking Bad’ verspreiden dat ik de echte Mr. Heisenberg ben ongegrond! Dit is hem:

clip_image005

Zo, dat is ook weer uit de wereld! En dan nu maar voorbereiden op mijn trip naar NL met de KL606 vanmiddag. Op een of andere manier, en ik heb dit vele tientallen malen gedaan; een tikkeltje onwezenlijk. Vanmorgen al niet anders, Astrid moest op pad om weer mensenlevens te redden en ik ben wat koffie voor haar gaan maken. Trots dat ze full time als Paramedic in een der gevaarlijke steden, Richmond, haar ‘mannetje’ staat!

clip_image006

Rechts kijkt weilen Toonpa goedkeurend toe. Dat brengt me overigens op een andere foto; hoe mensen er anders uitzien in uniform. Zagen jullie Kaj net op het voetbalveld? Wel, zo ziet hij er uit wanneer hij terug komt van een NAVY weekend en een zorgzame moeder hem opwacht:

clip_image007

Ja, ja, het kan dus wel! Het wordt een druk weekje, zodanig dat ik dit keer geen broertjeslunch kan doen. Komt goed; later dit jaar ben ik er weer.In ieder geval twee optredens, waarvan de Rotterdamse er uitspringt:

http://www.eventbrite.nl/e/sv-fundamentals-get-ready-for-the-valley-tickets-8895230875?aff=efblike

Afscheid van wat collega’s, afspraken met wat VC’s en consulaat relaties; kortom kris kras door de provincieen die Holland worden genoemd. Schoonzusje Danielle doet een leuk avondje op maandag met wat vrienden waar ik meestal geen tijd voor heb om te bezoeken, en de week sluit af bij zoon Rick’s bruine kroeg:

clip_image009

En dan de opmaat naar zaterdag 1 maart:

  1. Andre Hazes-Hoogste tijd!

Terug naar sunny California!