Heerenveen, Heerenveen, Heerenveen!

Tja, het lijkt nu wel of Heerenveen voor mij het centrum van het universum is! Kwam ik tot heden in mijn bereisde leven slechts een maal in Hearrenfean (op z’n West Fries), nu zal ik er binnen een maand twee maal acte de presence geven. Het bruist in Heerenveen (zo’n 49.000 inwoners met omliggende deelgemeentes) en mensen die me aanspreken op het feit dat ik er weer heen ga, vragen me of ik mijn terugkeer naar Nederland voorbereid in de provincie! Laat ik dit stellen, voordat ik met TRES kennis maakte, had ik geen idee wat zich daar, behalve de plaatselijke voetbalclub, afspeelde. Wat TRES doet? Online oplossingen ontwikkelen. Dat klinkt misschien vaag maar het klopt als een bus. Online omdat we daar heilig in geloven. Oplossingen omdat we vinden dat techniek altijd iets zou moeten oplossen of verbeteren. En ontwikkelen omdat we alles zelf doen. Van het bedenken tot het bouwen en beter maken. Kijk maar eens op www.tres.nl wat voor ongelofelijke klanten die club heeft. Enfin, zij organiseren jaarlijks een schitterend evenement dat Trendship www.trendship.nl heet en hadden mij als eerst optredende van de drie sprekers vastgelegd. Professioneel werd alles tot op het bot voorbereid, hetgeen reeds bleek bij mijn aankomst bij de plek waar het evenement werd gehouden; Sportstad, een prachtig sport- en evenementen complex naast het knusse Abe Lenstra Stadion.

image

Het doet je als presentator goed wanneer zoveel badges ongeduldig op de rechtmatige eigenaars liggen te wachten. En ook qua kleedkamer was gerekend op de internationale spreker uit Californie:

image

Dat is weer eens wat anders dan een slordig afgescheurd kartonnetje met ‘Heer Laanen’ er op gekrabbeld.Nogmaals, kijk voor m’n zeer goede collega sprekers op www.trendship.nl om een indruk te krijgen van dit zeer professioneel opgezette evenement. Onderstaande foto is een fragment waarbij ik vertelde hoe mijn baby, Multi Function Computers, in het eerste jaar van haar bestaan tegen drie mega tegenvallers aanliep, en toch niet failliet ging. Twee heb ik vermeld, waaronder het kraken van het DEC operating systeem om onze software op te draaien. Oh, oh, wat waren wij onze tijd voor!

image

Immers, hier boven vertel ik over de kopieer praktijken van de nog zeer jeugdige heren Jobs en Gates, Palo Alto Research Center (PARC) was hun jachtterrein, en eigenaar Xerox keek er naar en bleef op z’n handen zitten! Goede boel! En wat heerenveen aangaat, Peter van Straaten beeldde me van de week kunstig uit met de volgende tekst; “Heerenveen, het laat je niet los, he?!”

image

Oh ja, eind deze maand dus voor een mooi pitch/investeerders evenement bij de Rabobank in……Heerenveen! Zoveel te melden….. Gisteren Halloween, en ik vroeg me oprecht af waarom de kinderen gillend wegliepen wanneer ik ze een tractatie aanbood.

image

Voor die tijd kwam mijn 911 vrouw Astrid binnen met de mededeling dat in het o zo keurige Walnut Creek een Meth Lab ontploft was, of zoals zij het uitdrukte ‘Breaking Bad’ in Walnut Creek:

image

En echt, dit keer had ik er niets mee van doen!

image

Afsluitend; vandaag is het de verjaardag van onze jongste spruit, Ivar is 18 geworden. Wow, you go tough guy!

image

Bijna vergeten, maar het is ook Tinley’s verjaardag, onze allerjongste spruit is twee geworden. Party!