It’s a family affair, dankzij de Republikeinen!

Nu de Republikeinen beide kamers van het congres beheersen, lijkt het mij beter om even wat familie nieuws te melden. Hoewel, het moet me van het hart dat ondanks dat de kleine man/vrouw nou niet bepaald fiscaal vriendelijk behandeld gaat worden, waardoor het beter zou zijn om democratisch te stemmen, ‘The American Dream’ hem/haar naar de GOP stuurt. Overigens staat GOP voor Grand Old Party, die andere benaming voor de Republikeinen. Mascotte: de olifant, zie linksboven op onderstaand feestplaatje.

clip_image001

‘The American Dream’ zit diepgeworteld in de Amerikanen; iedereen kan het maken, iedereen kan president worden, of biljonair (miljonair is tegenwoordig wat gewoontjes). En als je dat bereikt hebt, dan heb je natuurlijk geen trek om al die progressieve belastingen te betalen als voorgesteld door de Democraten. Dat de kans dat je het als zodanig maakt kleiner is dan door de bliksem te worden getroffen doet er niet toe! In eigen kring heeft Kaj op 22 jarige leeftijd zijn volgende mijlpaal bereikt; hij is nu officieel Paramedic:

clip_image002

Wanneer hij nu nog ergens in het midwesten (uitgestrekte vlaktes) daar middels zijn vlieglicentie ook nog een ‘flying’ job van weet te maken, dan is zijn kostje gekocht. The Flying Healing Dutchman! Bekt toch lekker?! De laatste kleine drie weken zijn omgevlogen voor zoon Eric en levensgezelling Mody, die ons met hun komst verblijd hebben. Onder prachtige weersomstandigheden hebben zij genoten van de wijnvallei (Napa en Sonoma) tot Las Vegas en alles er tussenin. Vandaag weer terug dus, maar zo te zien landen ze morgen met een redelijk temperatuurtje op Schiphol. In ieder geval was het hartverwarmend om hen voor een wat langere periode in ons midden te hebben en hebben Kaj en Bo-Peter menig drankje met hen gedeeld. Inmiddels is Ivar naar een bevriende medestudent (studiebeurs honkbal) in Salt Lake City gevlogen, waar hij ongevraagd het footballstadion betrad om een touch down te scoren. Ivar meldde me monter dat er geen bord stond dat het niet mocht! De komende week rollen de nodige delegaties San Francisco binnen en daar zal ik me bij tijd en wijle gaarne bij aansluiten. Cruciaal is het kiezen van de juiste tijden (lunchtijd, borreltijd, etc.). Het weekend wordt wat langer dan normaal omdat Astrid, “Het gezicht van AMR”, weekenddienst heeft en ik dus ‘s avonds vol ongeduld op haar wacht in de hoop dat ze ongeschonden thuiskomt. Met een gekoelde fles wijn, dat wel. Het ‘Honey-Do’ briefje beneden had al een opdracht; “zwembad schoonvegen”. Aan de bak dus! Afsluitend met een archieffoto van een van haar meer spectaculaire reddingen!

clip_image008

Stoer toch?!

Comments are closed.