Our house……

Zo kon het gebeuren dat ruim drie weken geleden een makelaar uit de lucht kwam vallen die kopers voor ons huis had. “Niet te koop”, was mijn korte reaktie. Maar dit was een volhoudend tiep. Klaarblijkelijk hadden ze via Google Earth onze ligging bekeken, en waren bereid daarvoor een premie over de marktprijs te betalen. Het woord “premie” heeft bij mij een magische klank, vooral als het een vette premie is. Opgewonden denderde ik de trap af om Astrid het heugelijke nieuws te melden, hetgeen een enigszins teleurstellende reaktie teweeg bracht. Ze somde alle plaatsen op waar wij onze 27+ huwelijksjaren hadden doorgebracht: Wilnis, Loosdrecht, Vinkeveen, Hilversum, Dusseldorf, Lommel, Emeryville (kort), Walnut Creek, Concord (2 maal), en nu….. Hier hebben wij bijna 11 jaar gewoond, helemaal happy, maar als mid 2016 alle boys het huis hebben verlaten, dan kunnen we weliswaar allebei onze eigen etage hebben, maar of dat nou gezellig is?

clip_image002

Daar waren we het helemaal over eens. Gelukkig krijgt Maplegate hele fijne nieuwe eigenaren en hun kinderen waren helemaal ontzet dat ze niet mochten blijven, nadat we thuis kennis hadden gemaakt. Maar het is inderdaad om melancholiek van te worden wanneer je vanuit kantoor een truck met aanhanger ziet met daarop alle snuisterijen en planten die Astrid de afgelopen jaren bijeen gegaard heeft.

clip_image004

Maar, waar gaat die truck heen? Uitstekende vraag! Aangezien we willen huren tot we daadwerkelijk een besluit hebben genomen waar ons ‘definitief’ te vestigen, gingen wij dapper op pad. Nou, dat viel niet mee, we hebben me daar toch krotten gezien voor $4.000+ per maand. Jemig, je kreeg soms uitslag van sommige woningen door alleen maar de trapleuning aan te raken. And then there was Alamo! Daar hadden we weer eens zo’n “ja, dat is ‘m moment”.

clip_image006

Liefelijk gelegen in ‘upscale’ Alamo, zo’n opritje waar je mee rond kan rijden, mooie voor- en achtertuin en alles gelijkvloers (juichten mijn knieen). “Doet u maar”, zeiden we in koor. Maar zo makkelijk gaat dat niet! Graag het volgende aanleveren: kredietrapport (om te kijken of je altijd alles netjes betaald hebt), bron van inkomsten, wat heb je op je bankrekening, goede referenties, etc. En, als klap op de vuurpijl; de eigenaren willen met jullie en de hond kennis maken. Nou, beste mensen, Tinley is ons geheime wapen:

clip_image007

Ze vormt zelfs het meest grimmige mens om tot een mompelende “wat een schatje” fan. In de tas dus, zelfs de sleutels zijn al in ons bezit, ondanks dat we per 1 december huren. Of we een goed indruk maken! Moet alleen nog melden dat ik wederom er niet ben op het moment supreme, omdat ik morgen naar de Lage Landen vertrek voor ‘optredens’ in Assen en Heerenveen. Daarom een muziekje voor de vrouw die het nieuwe huis wederom zal omtoveren tot ‘OUR HOUSE’

Our House is a Very Very Very Fine House

 

Comments are closed.