Belastingen op Valentijnsdag

Onze belastingadviseur heeft Valentijnsdag uitgekozen om door de 2014 getalletjes te gaan van de familie. Een soort van kado’tje omdat je dan een z.g. ‘early bird’ korting krijgt. En met de belastingdienst (IRS) valt niet te spotten, geen taakstrafjes voor sjoemelen, zoals in het vaderland, maar cel of megaboetes. Uiteindelijk hebben ze daar zelfs Al Capone mee te pakken gekregen!

Al Capone

clip_image001

Capone leaving court during his 1931
trial for tax evasion. (CHS DN-96927)

In 1931, Capone was indicted for income tax evasion for the years 1925-29. He was also charged with the misdemeanor of failing to file tax returns for the years 1928 and 1929.

Ze kregen hem niet voor moord of afpersing te pakken, maar op basis van belastingontduiking kreeg hij een veroordeling van 10 jaar aan z’n broek. Alcatraz heeft een speciaal plekje voor hem ingeruimd. Hoe het ook zij, zeker als ‘legal alien’ moet je alles opgeven wat je buiten de V.S. hebt aan bankrekeningen, bedrijf, etc. Daar gaan we dan ook zeer zorgvuldig mee om en de rest van de familie laat dat ook zonder mokken aan mij over! Inmiddels heb ik die van Astrid en mij afgerond, evenals die van Kaj, nu Bo-Peter nog, en dat terwijl ik aan het bijkomen ben van de TVVDM borrel van gisteren. Inmiddels ben ik in een fase van mijn leven beland dat MBA studenten mij om begeleiding vragen bij hun project. Gisteren ben ik daar mee begonnen met een ploegje van de Hult International Business School.

clip_image003

Een mini V.N. ploegje; een Nederlander (natuurlijk), een Venezuelaan, een Koreaan, een Indische dame, een Fransman en een echte Amerikaan uit Minneapolis. Met hun solide achtergrond hadden ze ook een solide project bedacht, echter zonder al te veel fantasie. Terug naar de basis, brainstormen en iets wereldschokkends bedenken. Over vier weken gaan we dat beoordelen. Weer een verrijking van m’n leven! Vandaag komt de Ploumen/Aboutaleb trein San Francisco aandoen en wacht ons weer een hectisch weekje. Vanmorgen was het echt lekker wakker worden met koffie, stroopwafel, Valentijnskaart en een heerlijk geurtje van Calvin Klein. Astrid verraste me weer eens ondanks dat we ooit afgesproken hebben niets meer te doen op dat soort dagen. Immers, voor ons is elke dag Valentijnsdag! Dat is nog eens klef zeg! Ik sluit af, en bedank haar met mijn lievelings cartoon karakter:

clip_image004

Voor eenieder: Happy Valentine’s Day!