We gaan naar Rome toe…..oh nee, Emmen!

Zeker weten dat Feyenoord hooligans wereldnieuws zijn geworden.

clip_image001

Feyenoord fans arrested over violence before Roma match

Voordat er zelfs nog maar een bal getrapt was. Uiteraard is daar al genoeg over gezegd en geschreven, maar als Rotterdammer had ik toch wel wat uit te leggen. Zodra ik echter kon bewijzen dat ik een Sparta fan tot op het bot was, verdween alle achterdocht. Maar niet nadat men gecontroleerd had of in Emmen alles nog overeind stond! Immers, daar speelde Sparta j.l. vrijdag tegen de plaatselijke FC om bezit van de 5e plek op de ranglijst, die recht geeft op het spelen in de nacompetitie.

clip_image003

Zoals geconstateerd kon worden, de hunebedden stonden er nog prima bij! Ivar had inmiddels uitgevonden dat we de wedstrijd ‘live’ konden bekijken op een website die de beelden (al dan niet legaal) ‘betrok’ van Fox Sport. Het is niet voor het eerst dat wij ‘live’ beelden uit Nederland te zien krijgen via JanLul.com. Nou, zo zaten wij er ook vrijdagmorgen om 11.00 bij toen de beelden van Roda JC tegen VVV Venlo op de buis ‘gestreamed’ werden. Bewijs? Zie onder:

clip_image005

Zie rechtsonder ook de door mij genoemde site! Ook nooit begrepen waarom VVV tevens Venlo er aangeplakt heeft. Ze heten dus nu Voetbal Vereniging Venlo Venlo. Enfin, Roda deed wat wij hoopten, winnen dus, hetgeen Sparta, zelfs bij een gelijkspel, weer in het zadel zou brengen voor een periode titel. Maar ook Sparta deed waar we bang voor waren, ze verloren. Wederom met 10 man in de tweede helft omdat bij sommige spelers het verstand waarschijnlijk in de schoenen zit, in plaats van een meter en tachtig centimeter naar boven. Doorgebroken speler onderuithalen is donkerrood! 2-1 verlies, maar Emmen bleef overeind. En ik? Ik treurde met “Jack” bij wat Sparta beelden aan de muur in mijn kantoortje.

clip_image006

Het 1959 kampioenschap is nu wel heel ver weg, maar ik mocht het meemaken! In ander sportnieuws is het waard om te vermelden dat “ons” hockey team, de San Jose Sharks, vanavond tegen de regerende landskampioen, de L.A. Kings spelen. Op heel originele wijze wordt het stadion van de San Francisco 49’ers omgebouwd tot IJshockey arena:

The Levi's Stadium football field is transformed into hockey rink as the NHL prepares for its first outdoor game in Northern California in Santa Clara, Calif., on Tuesday, Feb. 17, 2015. The San Jose Sharks will host the Los Angeles Kings in a regular season game on Saturday night. (Josie Lepe/Bay Area News Group)

Vanavond gaan zo’n 69.000 mensen genieten van een partijtje schaatsen en knokken. Ik vraag me af hoe je uberhaupt de puck kan volgen wanneer je een zitplaats inneemt die ergens in de ijle lucht geinstalleerd is. De hele dag van zo’n graadje of 20 genieten en tegen de tijd dat de wedstrijd begint een graadje of 14. Ben benieuwd. Een persoonlijke noot: Asje gaat volgende week vrijdag onder het mes, zodat haar pees weer netjes aan het bot verankerd wordt. Het werd tijd omdat ze die rechterarm blijft gebruiken, ondanks hevige protesten van echtgenoot en kinderen. Ach, waar is de tijd gebleven dat we naar Rome gingen met een Nederlands elftal vol heren?!

  

  1. Willy Derby – We gaan naar Rome – ‘t Was 1-0 met de rust 1934.wmv – Duration: 5:19.

     Ook toen liep het niet goed af, zij het alleen op sportief niveau. Ach, als je haar maar goed zit!