Bijeen blijven kan succesvol zijn!

Deze morgen, bij het openen van de Major League Baseball site, was het eerste dat me trof de kop dat voormalige A’s linksvelder Yoenis Cespedes maar liefst drie homeruns had geslagen, 7 runs had binnen geslagen (van de eerste 10 die de NY Mets scoorden), zelf vijf runs scoorde en een uitroepteken plaatste door ook nog eens een honk te stelen.

clip_image001

Voor dit seizoen besloot General Manager Billy Beane tot afschuw van verstokte A’s fans, zoals de Laanens, om de beste speler van de A’s, derde honkman Josh Donaldson, tot diens eigen verbazing naar de Toronto Blue Jays te sturen. Is de film ‘Moneyball’, waar Brad Pitt de rol van Billy Beane speelde, hem naar het hoofd gestegen? Resultaat? A’s staan helemaal onderin in de American League West met een dubieus record: 100 fouten tot dusver, koploper in die categorie in beide honkbal leagues. En Josh Donaldson? In het American League all star team gekozen met een record aantal stemmen van meer dan 14 miljoen en waarschijnlijk dit jaar ook Most Valuable Player (MVP) van de A.L.

clip_image003

Josh wordt hier enigszins ruw gefeteerd met zijn walk off homer (betekent dat de Jays wonnen in het tweede deel van de 9e inning) tegen topteam Kansas City Royals. Dat brengt me bij Sparta; iedere keer wanneer ik iets hoor over Strootman, Falkenburg of een scorende Duplan bij Den Haag, en zo kan ik nog even doorgaan met spelers die deel uitmaakten van het Sparta degradatie elftal van 2010, dan kan ik wel kokhalzen. Dat laatste kan ook zijn omdat Sparta die proleet van een Aad de Mos als redder van ‘ons’ Rood en Wit had binnengehaald.

clip_image004

Dit is meer een Trump uitstralende coach; “ikke, ikke, ikke…….”, nou je weet wat daar op rijmt! In ieder geval lijkt het fair om te zeggen dat scheiden toch veelal lijden is, hoewel het na een huwelijk met een type als De Mos/Trump wellicht ongelofelijke opluchting geeft. Al het voorgaande leek me een aardige brug naar het succesvolle samenzijn a.s. vrijdag de 28e van het duo Laanen-Gruter. 28 jaar lief en leed (vooral lief) in Nederland, Duitsland, Belgie en de laatste ruim 16 jaar in het prachtige Californie. Veel meegemaakt, drie mooie jongens gebakken, die ook goed omgaan met de NL broers, en vooral uitgegroeid tot een team van formaat! En dan mid volgend jaar weer terug naar het vaderland, en ook dat gaat weer een feest worden. Onderstaand een aantal impressies:

clip_image005

Het begin: 28 augustus 1987, Kasteel Sypesteyn te Loosdrecht.

clip_image006

12 ½ jarig huwelijksherhaling in Las Vegas, 2000.

clip_image008

Halloween!

clip_image010

Stralend naast Goeverneur Brown, toen burgemeester van Oakland. November 2004.

clip_image012

Trotse NAVY mama in 2014.

clip_image014

Last, but not least, een trotse Paramedic! Wat een geweldige ontwikkelingen; ik ben trots op m’n huwelijksmaatje die me al die jaren geweldig gesteund heeft. Zo, fijne Luim lezertjes, nu ga ik me snel in de zeilkleren steken want ik ga met makkers Fred en Maarten de baai op. Als we dat maar droog houden!