Naar Het Kasteel en een familie primeur!

Zondag wordt feest, ongeacht de uitslag! M’n jongste broer Rob, zonen Bo-Peter en Ivar, en uw schrijverd, gaan onze rood-wite mannen van Sparta hartstochtelijk aanmoedigen wanneer ze Ajax bekampen in hun eerste eredivisie wedstrijd sinds…… Flashback:

Sparta Rotterdam Forever!

Saturday, May 22nd, 2010: De scene deed me eigenlijk denken aan de vijftiger jaren wanneer we aan de radio waren gekluisterd voor een hoorspel. Paul Vlaanderen, de dappere detective, met vrouw Ina; “Ina bukken”. Na afloop angstig de zoldertrap naar boven waar mogelijk sluipschutters op de loer lagen. 16 mei 2010: Teletekst aan om de stand van Sparta – Excelsior te bekijken. De brilstand is bijna aan het eind nog steeds gehandhaafd. Dan komt Ivar, 13 jaar, en dankzij mij besmet met het Sparta virus, vol opwinding mijn kantoor binnengestormd; “Sparta heeft gescoord”. Voor een tweetal minuten hebben we een minifeestje, dat daarna wreed verstoord wordt door het dodelijke Excelsior doelpunt, 4 minuten in blessuretijd, dat Sparta naar de Jupiler league verbant. Ivar, die de laatste jaren steevast in de zomer het Sparta team opzoekt, en al hun handtekeningen heeft, is ontroostbaar. Mijn troostende woorden dat we dan volgend jaar wat te vieren hebben, dringen ook niet door. Ze waren dan ook niet echt overtuigend. Mijn 6 jaar jongere broer Rob, die mij altijd verwijt dat ik de enige ben die bewust een Sparta kampioenschap heeft meegemaakt moet ook lijden, flitst het door mij heen. Ondanks alles wat er plaats vond, is Sparta een van de weinige clubs zonder schulden en komen ze dus terug. Zeker weten.

clip_image001

Bovenstaand de toen 13-jarige Amerikaanse Spartapiet Ivar. Gaat smullen worden zondag! Ook om te smullen is de familieprimeur waar wij kond van mogen doen. Als ware romanticus ben ik natuurlijk dol op ‘happy ending’ verhalen, waar wij de laatste tijd helaas niet al te veel van mogen genieten. Wat kan er gebeuren wanneer twee mensen, die relatief kort na elkaar hun geliefde verliezen, elkaar tegenkomen tijdens het bewerken (hakken) van kunststukjes? Zij kijken elkaar aan, de weduwnaar en de weduwe, en er ontstaat een enorme klik, een explosie als het ware! Het gebeurde Oom Dick, net als ik weliswaar van de koude kant (zou wijlen schoonvader Toon zeggen) en diens prille vriendin Annemeta. En wij hadden de eer om als eerste hen te mogen ontvangen:

clip_image003

Stralend in het midden Oom Dick en Annemeta. Helemaal te gekke bijeenkomst die op enig moment uitmondde in het ophalen van oude herinneringen en zelfs (natuurlijk) oude liedjes. Ivar rolde hier licht met z’n ogen alhoewel hij bij de Beatles of de Stones dapper meedoet, met dank aan onze jukebox. Het was een heerlijke bijeenkomst met mensen die na een zeer droevige periode weer geluk tegemoet kunnen zien. Ex’pression College. De reden dat we met het hele gezin in 1999 naar Californie verhuisden. Het trotse prachtige college dat vele prijswinnende geluids- en animatie artiesten voortbracht, en zelfs een Oscar winnaar. Twee jaar geleden overgenomen door mondiale diplomafabriek SAE, waarna de boetiekfirma Ex’pression vakkundig omgekat werd tot dezelfde grauwe educatiebrij. Ja, ik ben reeds weg sinds mid 2005 maar de Ex mensen van Ex’pression houden middels een gesloten site nauw contact met elkaar. Het dieptepunt kwam vorige week toen bekend werd gemaakt dat de ‘wall of fame’ opgeofferd zou worden aan zucht tot optimalisatie. Die muur, waarop duizenden tot op het bot gemotiveerde studenten hun handtekening gezet hebben en mededeelden tot welke grote hoogten ze dachten te stijgen. Die muur, waarop artiesten als Bon Jovi, Jack Johnson, Train, Tori Amos, Dave Grohl van de Foo Fighters en ons eigen raad van advieslid Woody Harrelson niet alleen hun handtekening zetten, maar ook bemoedigende teksten voor de studenten achterlieten. Persoonlijk vond ik het een IS aktie in de educatiewereld!

clip_image005

Alan Parsons tekent hier de ‘wall of fame’ nadat we een studio naar hem vernoemd hadden. Singh: Niet vergeten! Echter, ieder keer wanneer ik hem vermeld in de kop of afkondiging, verlies ik de helft van mijn lezers! Foei! In ieder geval heeft het Ministerie van Buitenlands Zaken me uitgenodigd om 16 augustus in Den Haag de ingediende klacht door Singh en mij mondeling toe te lichten. Het leek me duidelijk, maar toch. Een beginnetje zullen we maar zeggen. Ik hou jullie op de hoogte. En dadelijk lekker van de Olympische Spelen genieten!

clip_image007