Een week met veel prettige kanten en soms….

Weer een week om in te plakken, zij het dat we op maandag beginnen om het verlies van Sparta thuis tegen FC Utrecht even uit het geheugen te bannen. Maandag als eerste ‘hoogtepunt’ de wekelijkse gymles met een 11-tal leeftijdsgenoten, waarbij aangetekend mag worden dat het is uitgegroeid tot een vriendenclubje. Maar ook dient aangetekend te worden dat in ons midden, sinds ons aantreden iets meer dan een jaar geleden, reeds twee mensen serieus getroffen zijn door potentieel dodelijke ziektes. Gelukkig is de medische wereld heden ten dage in staat om een en ander adekwaat te behandelen, maar het plaatst je weer in de realiteit van alledag. Het mooie is dat toen is gebleken hoe hecht ons clubje qua ondersteuning in elkaar steekt. Het geheime dagboek van Hendrik Groen is er niets bij! Thuisgekomen snel opgefrist om in Theater Gooiland de volgende boekpresentatie bij te wonen:

clip_image002

Fascinerende presentatie over onze toekomst met robots, kunstmatige intelligentie, virtuele werkelijkheid en wat van dies meer zij. Een onderdeel kreeg mijn speciale aandacht; de intelligente verwarmingsketel die je een boodschap geeft wanneer er iets kapot dreigt te gaan:

clip_image004

Laten we nou met Grip!Network, waar ik twee weken geleden over schreef, exact daarmee aan de slag zijn bij Energie Service Friesland. Zijn we toekomst gericht bezig of wat?! De presentatie in Eindhoven bij Digital Wednesday begon al toen de grote man bij organisator Lubbers De Jong, Peter Keijzer, me ophaalde in Vinkeveen. Dikke pret en intellectuele prietpraat gedurende ruim een uur.

clip_image006

De avond zelf beleefde ik persoonlijk als een groot succes gezien de commentaren achteraf tijdens de netwerkborrel. De line-up mocht er dan ook zijn, startend met moderator Peter Keijzer traden er daadwerkelijk rocksterren op in hun domein (spreker twee even niet meetellen!):

– Hoe deal je met wereldwijde groei als startup? (Chris Hall – CEO Bynder)

– Do’s en don’ts over ondernemen in de VS (Peter Laanen – International Trade Director in San Francisco)

– De kersverse beste Nederlandse startup van het jaar (Ruben van Vreeland – CEO BitSensor

– Vallen en opstaan (Sabi Tolou – CCO SendCloud)

Ook de sociale media lieten ons dat weten:

Jennifer VogelsPrick? @jennifervogelsp 14h14 hours ago

Ga door met falen totdat je het gehaald hebt en als je geen concurrentie denkt te hebben, verzin je er maar een. Alle do’s en don’ts voor startups zet @TheTrueDutchman tijdens #digitalwednesday op een rijtje

@JacklienQ 13h13 hours ago

Eerste keer aanwezig bij @DigitalWednesD en ik moet zeggen, echt leuke sprekers! Energiek, inspirerend & grappig. clip_image011clip_image012

clip_image014

En dan weet je weer waarvoor je het gedaan hebt! Alle sprekers bleven aanwezig om vragen te beantwoorden en tevens te genieten van een biertje en de volop aanwezige snacks, met name de bitterballen vonden gretig aftrek. De weg terug naar Vinkeveen was gelardeerd met quizmuziek, gedirigeerd door Peter Keijzer op de achterbank. En donderdag kon ook weer gebombardeerd worden tot pretdag aangezien onze Amerikaanse vrienden Brian en Marilyn een ommetje maakten via Munchen naar Amsterdam om een paar dagen met ons door te brengen. Gisteren werd bestempeld als “Rotterdam” dag waarbij we ook Gouda in het programma hadden opgenomen en we hen losjes mededeelden dat ze de naam Gouda voor hun kaas van ons gejat hadden. Zo die zat! Voor straf moest Brian plaats nemen in klompen naast een Gouda kaas.

clip_image016

Gerechtigheid. Astrid was de “Bob” en voerde ons naar de Markthal en vervolgens naar Ivar’s kubuswoning. Uiteraard weet Ivar wat er volgt; een drankje en een bittergarnituur bij Plan C in de Oude Haven. De dag werd afgesloten met een heerlijke maaltijd bij Het Drechthuis, bij ons om de hoek. Vandaag staat “Amsterdam” dag op het programma. Verheugend is het om te constateren dat Jaitsen Singh trouwe schrijvers heeft. Bijna wekelijks schrijft Margreet Bootsma opbeurende brieven naar hem die ze aanvult met leuke plaatjes.

clip_image017

Een vrouw naar m’n hart. Dat is iets anders dan die makkers van CGLA in de 90-er jaren! Daarom; blijf geven, of inspireer anderen te geven: https://www.geef.nl/nl/actie/maak-het-verschil-voor-jaitsen-singh/donateurs