Laatste Luim 2017, oftewel de “Goed Nieuws” Luim!

Wat een geweldig nieuws om te vernemen dat we ons streefbedrag van €60.000,- ter ondersteuning van Jaitsen Singh bereikt hebben. Enerzijds juridisch voor zijn paroolaanvraag (september 2018) en anderzijds voor betaling van een prive detective om verdere details boven water te brengen om zijn onschuld aan te tonen. We zijn de anonieme donor eeuwig dankbaar, maar ook mensen als bankier Erik Storteboom (Rabobank, New York) die recentelijk voor de derde keer een mooi bedrag stortte. Wat zou het mooi zijn om alle lieve mensen die gestort hebben aan het eind van volgend jaar een drankje aan te bieden ter viering van de vrijlating van Jaitsen Singh. En dat Minister van Buitenlandse Zaken Halbe Zijlstra dan een toespraak houdt en daarin en passant mededeelt hoe hij door direkt te bellen met Gouverneur Jerry Brown Jaitsen onmiddellijk vrij kreeg. Nog beter; de party wordt gesponsord door het ministerie!

clip_image001

En hoewel nog geen hieperdepiep op Jaitsen’s verjaardag morgen, hij wordt 73, toch reden voor vreugde. De bitterheid zal er zeker zijn nu hij zijn 35e jaar van onschuldig gevangenschap doorbrengt, maar hij is een bikkel en zal zeker nog een aantal jaren van zijn vrijheid kunnen genieten. Rondje Sparta, hoe bestaat het, Dick Advocaat gaat ze in veiligheid brengen. En ik geloof, en met mij zelfs veel van Sparta’s bitterste criticasters.

clip_image002

Zo deed hij dat bij Feyenoord, u weet wel, dat cluppie dat ons onlangs met 7-0 op onze ballen gaf. Jaar daarna kampioen. Ik bedoel maar! Over cluppies gesproken, de onze heeft als benaming ‘de gezelligste sportclub’ op WhatsApp, en ondanks dat er geen druppel alcohol gedronken wordt, is het een hecht geheel geworden dat intensief met elkaar meeleeft. Dan mag je toch intens gelukkig zijn toen deze week bekend werd dat bij een van de onzen de chemokuur ter bestrijding van zijn longkanker aangeslagen was. Toestand stabiel. Even daarvoor was bij een ander lid, na een zware operatie, geconstateerd dat er geen uitzaaingen waren. Kippenvel! Zo’n cluppie dat wanneer de krant een artikeltje komt maken over de verrichtingen, mijn foto hoog houdt uit kameraadschap, omdat ik verhinderd was.

clip_image004

Kippenvel II. Gisteren kwam een envelop van de Kamer van Koophandel binnen, gericht aan ‘Geboortesupport’, Astrid’s nieuwe zakelijk baby. Ingeschreven! Gaat ze volgend jaar mee beginnen. Kijk maar eens op www.geboortesupport.nl Hier alvast een voorproefje:

clip_image005

En ik word CBO, Chief Baby Officer, geweldig toch?! De website is overigens gebouwd door oudste zoon Bo-Peter die zijn vleugels gaat uitslaan in Californie, waar hij samen met WUA oprichter Klaas Kroezen de Amerikaanse tak gaat opbouwen. www.wuaglobal.com

clip_image007

Bo-Peter, linksboven, zeer enthousiast nadat WUA is uitgeroepen tot de meest vitale onderneming van Noord Holland. Bitter/zoet, dat wel. Pleister op de wonde, hij gaat met zoon Kaj in Californie in een mooi huis samen wonen. Met z’n tween kunnen ze zich dat veroorloven. Plus extra logeerkamer voor de papa en mama, dat wel. Nederland werd opgeschrikt door het aantal moorden dat het afgelopen jaar plaatsvond: 159. Even vergelijking maken? Richmond en Oakland, waar we vlakbij woonden en werkten, ‘scoorden’ het afgelopen jaar practisch het gelijke aantal moorden. Echter, gezamenlijk hebben ze nog geen 550.000 inwoners, vergelijk dat eens even met onze 17 miljoen! Tel je zegeningen. Het deed me veel deugd dat de mededeling gisteren over het behalen van het streefbedrag binnen 24 uur zo’n 2.000 lezers telde, waarvan een behoorlijk deel uit de San Francisco Bay Area. Kippenvel III. Afsluitend kan ik iedereen alleen maar het allerbeste wensen voor 2018, waarbij gezondheid voorop staat! Heb een fantastische jaarwisseling:

clip_image009