Nou, nou, het nieuwe jaar is al weer lekker begonnen!

Eurlings, Bitcoin, Trump’s krankzinnige Witte Huis en ga zo maar door, beheersen de media. Om te beginnen met Eurlings; wat bezielt zo’n man, handjes wapperende plucheplakker, zoals hij genoemd werd, om tegen beter weten in toch stand te willen houden? Het zit in hun DNA! Wijlen Piet de Bruin, voormalig voorzitter van de NeVoBo (Nederlandse Volleybal Bond) en ik (als KNBSB voorzitter) hebben zo’n 29 jaar geleden Henk Vonhoff, o.a. de voormalige Commissaris van de Koningin in Groningen, ook uit het pluche gewerkt. Onderstaand krantenbericht spreekt wat dat betreft boekdelen:

clip_image001

Vonhoff is ook als politicus blijven zitten in het pluche van de voorzittersstoel van het Nederlands Olympisch Comite, tot hij uiteindelijk ten onder ging aan de lawine van kritiek die over hem heen rolde. Het Parool over Vonhoff: “Dit soort verbale uitglijders, gevoegd bij zijn geringe kennis van de sport, bevestigde het beeld van de bestuurder, die slechts ter meerdere eer en glorie van zichzelf voor het voetlicht treedt”. Exact als bij Eurlings, en Vonhoff had niet eens klappen uitgedeeld! Wat te denken van het boek ‘Fire and Fury: Inside the Trump White House’ van Michael Wolff?!

clip_image003

Omdat Trump trachtte het boek te verbieden, kwam het gisteren reeds uit, en bovenstaand plaatje verraadt reeds veel over de inhoud. Het is een gedetailleerd overzicht van de verkiezing van de 45e president en zijn eerste jaar in het Witte Huis. Het is gebaseerd op de ongebreidelde toegang van Wolff tot het Witte Huis en meer dan 200 interviews met Trump en zijn naaste staf over een periode van 18 maanden. Het boek gaf aanleiding tot krantenkoppen in Europa waarbij de geestelijke gezondheid van President Trump ter sprake werd gesteld. Lezenswaardig, dat is zeker, want dit verzin je niet!

clip_image004

Tja, de bitcoin beheerst het beeld van de geboren investeerder en de grote mannen met de diepe zakken jagen de koers op. Wie gaat dadelijk tijdens het barsten van de bubbel de bietenbrug op? Juist, de kleine man die instapt wanneer de grote jongens gaan incasseren. Wat is het dan warm en knus om te bedenken dat we komende zondag de 98e verjaardag van Tante Bep gaan vieren, de langst levende zus van mijn moeder. In Rotterdam, natuurlijk, waar ze geboren en getogen is.

clip_image006

Alle nog levende neven en nichten zullen er zijn, hoe mooi is dat?! En dan het doel waar we dit jaar naar streven en moet lukken; in vrijheidstelling van Jaitsen Singh!

clip_image007

In september (parool) moet het gebeuren want anders ben ik bang dat hij de gevangenis in een kist zal verlaten. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa), Prisonlaw, jullie, de trouwe fans en donateurs, en ondergetekende zullen gezamenlijk alles uit de kast moeten trekken om dit te bewerkstelligen. Opgeven is geen optie! Voor het overige, mocht ik het nog niet gedaanhebben, wens ik iedereen een gezond en succesvol jaar, dat al jullie dromen uit mogen komen!

Comments are closed.