Zieners, Tante Bep en WUA, wat is de overeenkomst?

De zeurkalender 2018 van wijlen Peter van Straaten bewijst maar weer eens dat hij zijn tijd ver vooruit was!

image

Hij wist alleen nog niet dat het #MeToo genoemd zou worden! Aan de andere kant van het spectrum de 98e verjaardag van Tante Bep. En gezellig dat ‘t was! Neven die je 30 jaar niet gezien hebt en waarmee je in een stil hoekje, met een glas in de hand, kwajongensstreken uitwisselt. ‘Die goeie ouwe tijd’. Voor Tante Bep, nog zo scherp als een mes, hopen we dat haar zienerschap beperkt blijft. Immers, ze had eigenlijk het feest op haar 100e willen vieren maar bedacht zich dat het beter zo was, nu ze nog zo bij de pinken is. Slim. En dan, zo lekker vroeg in het jaar, het 10-jarig jubileum van Dutch Game Garden, waar ik een trots boardmember van ben. Dutch Game Garden (DGG) is een game incubator en business centrum met meerdere locaties in Nederland, waar zo’n 40 game studio’s een onderkomen hebben.

image

Overweldigd door alle VIP belangstelling brengt DGG Directeur JP van Seventer een toast uit in de Sky Bar, gevestigd op de 6e etage van van het Utrechtse Jaarbeursgebouw. Het was een mooie bonte mengeling van (gelukkig) vooral gamers, magistraten, belangrijke burgers en andere hotemetoten. In ieder geval heeft de Dutch Game Garden bewezen dat het een zegen is (geweest) voor veel game ondernemingen, van vroeg tot rijp. En zo ijlde de week zich voort naar vrijdagmiddag, WUA, Herengracht 252 te Amsterdam. En dan besef je pas wat geluk betekent, wanneer je je voorbereidt op toch wel een half uurtje cirkelen om een parkeerplaats te vinden. Ik draai vanaf de Keizersgracht rechts rechts de Herengracht op, hoor mijn Tom Tom zeggen “bestemming bereikt” en zie plotsklaps twee witte lichtjes. Mijn hart slaat een tel over, een auto draait uit een parkeerplek pal voor WUA en Gerard Cox zingt luidkeels “Toen was geluk, heel gewoon!”. Wezenloos keek ik voor me uit, voordat ik me realiseerde dat ik nog wel even €25 parkeergeld moest doneren aan de Gemeente Amsterdam. Aan de bak nu!

image

WUA gaat 26 januari a.s. in de personen van oprichter Klaas Kroezen en zoon Bo-Peter hun tenten opslaan in de San Francisco Bay Area. Ter gelegenheid daarvan vroegen ze mij mijn welbekende ‘Do’s and don’ts’ te presenteren en daarnaast doneerden ze €250 ter ondersteuning van de onschuldig veroordeelde Jaitsen Singh, waarbij ze tevens toezegden de donaties van de aanwezigen te verdubbelen! U begrijpt het, dan wil je wel de blaren op je tong kletsen! Moet gezegd worden dat de nababbel in het mooie grachtenpand ook uiterst onderhoudend was. Meer over Singh de komende weken en wanneer we de datum van het parool naderen, september dit jaar, dient alles in kannen en kruiken te zijn. Volgende week in ieder geval een korte introductie van momenteel een van Singh’s trouwste schrijsters die ook nog binnenkort haar vierde boek uitbrengt. En laten we die jongens van Rotterdam Zuid feliciteren met Van Persie; oude liefde roest niet. Laten we met het laatste het weekend ingaan.