Het zal je kind maar wezen…….Only in America!

“Dankzij” de nieuwe knie, die nogal eens moet rusten om de zwelling uit mijn rechterbeen (van dat geweldige schot) te krijgen, heb ik het privilege om nogal eens TV te mogen kijken. Zo heb ik ook de verkiezingen in de V.S. gevolgd, alsmede de ongelooflijke leugens van Trump. Maar goed, daar zou ik het niet meer over hebben. Donderdag kwam het verschrikkelijk nieuws naar buiten over de massamoord op met name college kids, die vredig aan het line-dancen waren in het feeërieke Thousand Oaks, niet ver van Los Angeles. En toen werd Jason Coffman live op CNN geïnterviewd. Coffman was wanhopig op zoek naar zijn 22-jarige zoon Cody. Vanuit het centrum waar hij geïnterviewd werd, waar ook een twintigtal andere ouders in dezelfde wanhoop bijeen waren, kon men nog niets mededelen over de identiteit van de vermoorde jongelingen. Met trillende stem vertelde hij dat de mobiele telefoon van zijn zoon door hem getraceerd was…..achtergebleven in het gebouw, geen spoor van zijn zoon. Hij toonde een foto van Cody op zijn smartphone en sprak de hoop uit hem aan te treffen in het ziekenhuis, waar meer dan een dozijn gewonden lagen.

22 jaar, zo oud is onze jongste, Ivar. Mijn hart ging zozeer uit naar deze man dat de tranen in mijn ogen sprongen, en dat heb ik zelden. Hoe vaak zijn onze jongens naar dergelijke evenementen gegaan waar hetzelfde had plaats kunnen vinden? Onder meer in het, toen zeker, nogal gewelddadige Oakland. Dit gebeurde in Thousand Oaks, uitgeroepen tot een der drie veiligste steden van Amerika! Vrijdagmorgen verwende Astrid me (zielige knie!) met een dubbele zwarte koffie en wat te knagen. TV op CNN. Breaking News, de identiteit van de schutter was bekend. Vervolgens een huilende Jason Coffman; zoon Cody had het niet gered. Even later vertelde een vriendin dat ze geschuild had achter Cody, nadat hij haar had toegeschreeuwd te gaan liggen, en veilig weggekomen was. Wat een held. Zijn betraande vader staat al de hele dag op mijn netvlies, zijn eerstgeborene verloren, waar hij zoveel van hield. Dit MOET gestopt worden, zou je zeggen. Welnu, dan heb je buiten de machtige lobby van de NRA (National Rifle Association) gerekend! Met politici in hun binnenzak van oost- naar westkust (daar kunnen Unilever en Shell nog wat van leren), houden ze soms de meest logische methodes tegen om wapenverkoop aan mentaal gestoorden tegen te gaan.

Honderdduizenden protesteren tegen de NRA en de politici onder het motto “bescherm kinderen, niet wapens”. En wat gebeurt er? Praktisch niets. Hoeveel doden moeten er nog meer vallen voordat de Amerikaanse overheid daadwerkelijk ingrijpt? Daarom stemt ver over de 60% van jonge mensen tussen 18 en 29 jaar op de democraten. We zullen zien. Kort nieuws: *Ivar en kornuiten wonnen de Erasmus publieksprijs voor hun short movie waar een aantal zaken in voor moesten komen zoals een handdoek, een cigaret, etc. Geniet: https://www.facebook.com/ErasmusMagazineInternational/videos/348101852414411/ *Sparta kwam met 2-0 achter tegen Jong Utrecht en binnen een kwartier bogen ze dat om in een 3-2 voorsprong (zonder mij) * De Oranje Leeuwinnen hakten de Zwitserse dames met 3-0 de pan in * Trump is knettergek (oud nieuws) * Hartelijk, hartelijk dank voor alle mooie en bemoedigende wensen voor herstel. De knie gloeit van trots!