De twee maten van de KNVB: Ajax het pluche, Sparta het stro

Dat ik een Sparta supporter ben zal door velen niet gemist zijn. Wel probeer ik te allen tijde objectief te zijn voor wat betreft het spelpeil. Maar af en toe moet ik het echt voor mijn cluppie opnemen. De VAR, video scheidsrechter dus, heeft ons meerdere malen de das omgedaan, met name in de nacompetitie tegen Emmen, waardoor we, aangevuld met matig spel, de eredivisie uitvlogen.

VAR blundert bij Emmen – Sparta: géén strafschop voor Spierings

Allard Lindhout geeft toe dat hij donderdagavond in de fout is gegaan. De scheidsrechter verzuimde om Sparta Rotterdam een strafschop te geven in de nacompetitiewedstrijd tegen FC Emmen.

En bij de thuiswedstrijd gebeurde het weer, dat verzin je niet. We legden ons erbij neer, Spartanen zijn nederig, geïnspireerd door een überkeurig bestuur dat nooit, of met een babyvuistje, protest aantekent. Dan kunnen ze nog heel wat van FC Twente leren! In de hoop dit competitiejaar ons een weg terug te banen naar de eredivisie, wacht ons in ieder geval al de nacompetitie. Regulier staan we tweede op mega afstand van FC Twente: 11 punten. Nu komt het; om er zeker van te zijn dat FC Twente kampioen wordt (lastig om drie Rotterdamse clubs in de eredivisie te hebben) geeft de KNVB Sparta geen toestemming om de wedstrijd tegen NEC te verzetten, die zondag 24 maart gespeeld wordt. Sparta mist nota bene die wedstrijd 6 (zegge zes) spelers van het eerste elftal die in vertegenwoordigende elftallen uit moeten komen. Voor Ajax wordt voor de tweede keer (ditmaal 8 wedstrijden) de competitie op z’n kop gezet om de miljoenenbeentjes te sparen, zo simpel ligt het. En begrijp me niet verkeerd, ik heb ook van Ajax genoten en misgun het ze niet, want uiteindelijk gaat het bij mij om de KNVB die schijt heeft aan Sparta, en haar trouwe aanhang. Zo, dat lucht op bij het begin van deze zaterdagmorgen. Oh ja, Sparta won gisteren met 3-1 uit bij FC Almere, pleister op de wonde. Wanneer deze vlag wappert, dan komen de Laanen broers eraan!

Vrijdag 15 maart 2019, het is weer Laanen broertjesdag. De 4 broers en hun charmante eega’s verzamelen zich voor een goed glas, een goede hap en menig oude koe uit een sloot die gelardeerd is met wat toen kon en nu politiek incorrect is. Maar gezellig was het! Met name oudste broer Hans was helemaal op hol geslagen met schalen met hapjes vooraf, denk paling, zalm, soesjes met mon chou, en Noorse en Nederlandse garnalen (weet niet precies meer welke garnaal van welke nationaliteit was). Daarnaast warme schotel met kip, rijst en pindasaus, het kon niet op! Daarom voor het nageslacht even een plaatje van deze vier dappere broers:

V.l.n.r. Rob (66), Aad (75), Peter (jeugdig) en Hans (77), duidelijk de grand old man van de Laanens. Het was weer een puike middag, goed teken ook dat Boeddha zich, tussen Rob en Aad in, ook op de foto worstelde. Dezelfde dag behaalde Astrid haar vaarbewijs; hoe knap is dat?

Dan wil je wel stralen en kan een luiaard als ik in alle rust en veiligheid met haar meevaren. Hulde! Het boek ‘Uit de Amerikaanse school geklapt’ gaat op dit kanaal in zo’n 50 afleveringen met jullie gedeeld worden. En de inhoud is verborgen in deze 5 ordners.

Wat ik voor ogen heb: een soms ijzingwekkend verhaal waar van te leren valt, waar gebeurd is, met veel foto’s en afbeeldingen om het nog meer een idee te geven dat het om mensen gaat, dus emoties, maar ook zaken. Zo’n mix is onverkoopbaar voor een uitgever. Geen probleem, de uitgever van De Luim heeft groothartig elke woensdag een extra ruimte gereserveerd. Dus, a.s. woensdag beginnen we helemaal weer bij hoe het allemaal begon. Stay tuned!