Rood Wit is onze glorie, USA en Sparta!

Het begin van de week (na de Luim) kon al niet meer kapot: Biden officieel uitgeroepen tot President-Elect van de Verenigde Staten, en Sparta boekte z’n eerste overwinning. En uit nog wel bij RKC in Waalwijk. Overeenkomst: allebei rood-wit, gelardeerd met wat sterren. In tegenstelling tot Trump jammerde RKC trainer Fred Grim niet dat de overwinning gestolen was.

Geleend van de Washington Post

Het zou me niet verbazen wanneer Trump zo uit het Witte Huis wordt verwijderd. Wat een ‘cry baby’. Maar, zou je kunnen zeggen, de democratie heeft wel gezegevierd. Tijd voor een kleine quiz. We nemen drie partijleiders: Poetin, Xi en Baudet. Wie van de drie zou evenals Trump hardhandig van z’n post verwijderd worden? Baudet, inderdaad, Poetin en Xi zouden immers de opstand bloedig hebben neergeslagen (vlak Trump nog niet uit!). Welnu, waar zou Baudet op dat moment zijn?

Inderdaad, dankzij de democratie zou Baudet een toontje lager gaan spelen. Even terug naar de V.S.; groot nieuws van het Kaj en Michelle front: ze gaan volgend jaar september trouwen in…….Mexico, San Jose del Cabo. We zijn daar met de kinderen wel 15 keer geweest, ze zijn als het ware opgegroeid met het entertainment team.

Heb ik even moeten zoeken naar een foto waar Astrid even gelukkig keek als bij het horen van dit bericht. Gevonden! Kaj zwaaide af van de NAVY academy en stond te stralen tussen Astrid en Michelle, twee gelukkige vrouwen. Nu even terug naar de dingen van alledag. Onze energie leverancier, Budget Energie, kwam met een gepeperde eindejaarrekening. Ik telefoneren, en natuurlijk eerst een kwartier in de wacht. Vervolgens krijg ik een dametje aan de lijn die me als het ware de les begon te lezen voor de door hen gemaakte fouten. Dat liep dermate hoog op dat ik het gesprek afkapte. Onderstaande klacht heb ik uit een soort van onmacht toen ingediend:

Uitgeklaagd. Na mijn conversatie gisteren met een pedant dametje, Danielle geheten, over een mijns inziens te hoge navordering, is de behandeling daarvan, na eerdere problemen met Budget Energie, de bekende druppel. Na een gevecht vorig jaar om bij jullie te blijven, na ten onrechte overgenomen te zijn door Eneco, zijn twee maal de door mij ingediende foto’s en meterstanden vervangen door lagere standen. Aangezien de opname bedoeld is om misstanden tegen te gaan, kun je niet met je gezonde verstand erbij dat jullie lagere meterstanden invoeren. Na veel gegraaf terug, zal uiteindelijk het eindbedrag wel kloppen, maar het cijfermatige gegoochel om daaraan te komen hangt mij nu danig de keel uit dat ik een overstap ga realiseren. Tip: neem een voorbeeld aan Ziggo waar men telefonisch tracht klanten te behouden in plaats van te irriteren. Nog een tip: plaats genoemde dame Danielle bij de afdeling incasso’s, daar is ze beter op haar plaats. Het ga jullie goed.

Ik ben benieuwd of jullie dit bekend voorkomt. Nu nog even dit: Astrid is baby technisch volgeboekt tot juni, met zelfs ’n reservering voor juli! “There’s no business like baby business”. En woensdag is-ie er weer; aflevering 85 van ‘Uit de Amerikaanse school geklapt’. Maar, de besmettingen nemen weer toe; hou je aan de regels, blijf gezond!