Domme boosheid en mooie meneren

M’n blijdschap over het verlies van de clown in het Witte Huis slaat om in boosheid wanneer ik z’n pogingen gadesla om de V.S. te ruïneren. Mensenlevens gaan verloren en links en rechts staan klaar om elkaar de hersens in te slaan. En potentaat/clown Trump blijft alsmaar haat en verdeeldheid zaaien. En ik kan er niets aan doen. Blijkt dus dat de 18 jaar die ik er doorgebracht heb meer heeft achtergelaten in me dan ik ooit kon bevroeden. En we hebben er natuurlijk twee zonen wonen. De foto die ze deze week plaatsen deed me denken aan ‘mooie meneren’ van het Simplisties Verbond.

Wonderlijk dat het me terug deed keren naar m’n platencollectie om dat mooie brok vinyl er liefkozend uit te halen. Nu even naar de foto van Bo-Peter en Kaj, en waarom die me aan ‘mooie meneren’ deed denken.

Ze staan er hier echt op hun paasbest bij, waarbij aangetekend dient te worden dat de versiering onder hun respectievelijke neuzen er ook mag zijn. Maar dit terzijde. Meerdere malen echter mocht ik onze bloedjes van kinderen ook aanschouwen als geportretteerd op de achterzijde van het album ‘mooie meneren’:

Oh, wat mis ik Van Kooten en De Bie!

Mooi toch hoe onze mannen dan opgroeien en aldus tegengif betekenen voor de haat zaaiende Trump. M’n boosheid taant weg. In alle eerlijkheid moet ik bekennen dat ze tegenwoordig niet alles meer aan me opbiechten, en dat is maar goed ook. Woensdag publiceerde ik aflevering 85 van ‘Uit de Amerikaanse school geklapt’, en weer welde boosheid in me op toen ik de e-mail las van Eckart Wintzen waarin hij over me schreef als ‘die lul’. En dat midden in de strijd die we voerden om Ex’pression omhoog te brengen in de vaart der volkeren. Ik viel terug op m’n gedachtengoed van 2002:

En net als toen taande m’n boosheid weg, en schreef ik dapper door. Toen ik maandag m’n agenda opensloeg om de activiteiten door te nemen (tanende) en de verjaardagen van familie, vrienden en kennissen doornam, viel het op dat de gemiddelde leeftijd 63,4 jaar bedroeg, waarbij mijn bonus kleindochter Charlotte met haar 22 herfstjes het gemiddelde flink omlaag trok. Ik mag aannemen dat deze groep het eerste in aanmerking komt voor injectie met het anti Covid wonder vaccin. Ik ben het nog steeds met mezelf er niet over eens of ik bij de eerste golf van ‘innemers’ wens te behoren. Wellicht slimmer om me nog een tijdje te isoleren en af te wachten wat eventuele bijverschijnselen zijn. Waarschijnlijk ook nog even de tijd nemen om de plaatselijke Gall en Gall manager te raadplegen. Kan nooit kwaad! Blijf in ieder geval waaks en wees op je hoede. A.s. woensdag klotst aflevering 86 van ‘Uit de Amerikaanse school geklapt’ digitaal tegen je scherm. Je bent gewaarschuwd!