Goed nieuws week

De afgelopen week heb ik alle voor de hand liggende ‘shit’ genegeerd (wel stiekem gekeken) en me geconcentreerd op de leuke dingen des levens. Allereerst de app van zoon Kaj die met verloofde Michelle een geweldig leuk huis in Sacramento heeft gekocht, na wat spannende biedingsdagen (en dus meer betalen); 

Met extra slaapkamer voor de mama en papa en……tromgeroffel…..zwembad. Trots op onze 28-jarige firefighter/paramedic.

Zo’n stoere bedrijfsauto heb ik echt nimmer onder m’n kont gehad! Maandag lag er een mededeling van Post NL dat er een pakket bij de receptie afgegeven was van ‘De Drankgigant’. Dat klonk al veelbelovend, en dat was het ook!

Een literfles Jack Daniel’s ‘Sinatra Select’, met bijbehorend boekje over het hoe, wat en waarom Frank Sinatra een vriend van Jack Daniel’s was. Een presentje van Yup, het bedrijf waar onze ‘digital nomad’ Bo-Peter werkzaam is. Bo-Peter vroeg me om een introductie waar ik gehoor aan heb gegeven. Met succes. Jullie begrijpen dat dit niet mijn laatste tip zal zijn! Dinsdag werd letterlijk de kroon hersteld. Even kort; net voor kerst werd mijn kroon middels een chocolade toffee uit zijn veilige fundering gezogen. Kroon gered, afgelikt en zuinig bewaard. Tandarts Koolhoven zag er geen brood meer in om een noodrestauratie toe te passen; “te weinig houvast”, concludeerde hij. Maar, de Amerikaanse kroon kon bij een nieuwe opbouw wel weer ‘geïnstalleerd’ worden. Procedure van een uur, ging niet meer lukken in 2020. Gat net naast m’n hoektand linksonder gedurende een maand. Alsof ik door zo’n avondklok winkeldief uit Rotterdam Zuid te pakken was genomen! Daar lag ik dus, zonder verdoving, een aantal minuten naar het plafond te kijken, tot het gezellige geluid van de boor onderbroken werd door een ijselijke gil. De mijne. Er zat nog leven in de zenuw. Wat voelt zo’n verdoving dan weldadig aan! Enfin, precisie werk op de vierkante millimeter, maar een klein uur later was het gat gedicht. Vakman. En wat kwam die Frank Sinatra vriend toen van pas! Uit het boekje las ik dat Sinatra nimmer z’n whiskey dronk uit een Jack Daniel’s fles die aangebroken was. Dat bracht me tot de conclusie dat Sinatra of de fles leegdronk, dan wel een enorme voorraad had. Het leek me beter om mijn conclusie niet aan Astrid voor te leggen. Immers, zo goed als Frank Sinatra zing ik sowieso niet. De winter viel dit jaar op 16 januari, als aangegeven door Tinley:

En nee, ze wil niet terug in de ark, Tinley is gek op sneeuw, ze wacht tevergeefs op mij. Malle meid. Het is wel eens lekker hoor, wanneer je op z’n tijd doet alsof er niets aan de hand is. Wapent je voor de dingen die komen gaan. Voor een behoorlijk aantal van mijn lezers (verdubbeld sinds vorig jaar) betekent dat aflevering 96 van ‘Uit de Amerikaanse school geklapt’, zoals altijd woensdagmorgen rond 8 uur digitaal geleverd. Blijf gezond en alert, het kan je leven redden!