Verrassende viering van gouden huwelijk

Zondag 10 december was het zo ver, de viering van het 50-jarige huwelijksjubileum van jongste broer Rob met schoonzus Mariette. Ja beste mensen, daar gaan de geruchten alweer een eigen leven leiden…….’moesten ze? Ze moeten toen wel heel jong geweest zijn’. Welnee, er waren indertijd wat strubbelingen en derhalve werd het indertijd niet gevierd als gewenst. Welnu, 50 jaar later nam Rob het roer in handen en werd het gevierd ‘like there was no tomorrow’. Allereerst kwamen we om 14.00 bijeen in Gastro-Pub Vessel 11, een slim omgebouwd schip, gelegen aan de Wijnhaven in Rotterdam. Nota bene pal aan de overkant van het appartement waar onze ouders de laatste 20 jaar van hun leven comfortabel gewoond hebben. Over ‘memory lane’ gesproken! Rob en Mariette waren daadwerkelijk het stralende middelpunt bij binnenkomst:

Heerlijke mensen. Maar, daar bleef het niet bij, na de nodige hapjes, snapjes en voordrachten, hadden de twee feestvarkens een buitengewone verrassing in petto. Tegen vijven moesten we ons naar een tramhalte begeven voor een privé toer door Rotterdam, met een restaurant als eindpunt. En daar stonden we dus, deels bibberend:

Onze tram voerde ons via het centrum naar andere bewonderenswaardige plekken in Rotterdam, met bij tijd en wijle komisch commentaar van tramoloog Rob, die als jochie alle tramlijnen uit z’n hoofd kende. Na veel nachtelijk Rotterdams gezien te hebben, werd het eindpunt bereikt. En wat voor een eindpunt: Het Kasteel! Onze Spartaharten klopten van trots, wat een traktatie. Geweldige ambiance, heerlijk voedsel, fijne mensen, zelfs de spaarzaam aanwezige Feyenoorders en Ajacieden konden het op prijs stellen. Uiteindelijk weer met de tram terug naar de plek waar het begon. Top evenement. Oh ja, een tipje van de sluier mocht ik in mijn kleine voordracht oplichten; de immer prangende vraag ‘hoe hebben jullie elkaar ontmoet’? ‘Lieve Robbie / lieve Jetje / Die jeugdreuma / was geen pretje / Gelukkig was er / ’n ziekenhuisbedje / En zo werden jullie / mooi een setje’. Over prangend gesproken; blijft natuurlijk de vraag wat Mariette daar in het ziekenhuis deed! Quiz: was ze daar werkzaam – een toevallige passant, of een Clini Clown? Verneem het graag. Over hoogtepunten gesproken, samen met getalenteerde oprichter Ming-Faraz Khan (27) van NxtGen+, werd een bezoek afgelegd bij Dotslash, dé ‘place to be’ voor startups en scale-ups in de omgeving van Utrecht. Doelstelling: een onderkomen voor nieuwe ventures, voortspruitend uit NxtGen+, die basis- en middelbare scholen voorzien van ‘tools’ om Digitale Geletterdheid te integreren. Een gapend gat in het huidige curriculum. Missie geslaagd, trots namen we de sleutel van ons nieuwe onderkomen in ontvangst van Jelle Drijver, MBA:

Uiteraard volgt er meer (en misschien begrijpelijker) informatie, zeker is dat ik er regelmatig aanwezig zal zijn. Een nieuwe carrière 😉 Astrid en Ivar vulden deze week een langdurig uitgestelde trip in; een midweekje Praag. De foto’s getuigden van een geslaagde trip:

De stappenteller wees bij tijd en wijle marathon wandelingen aan, geen wonder dat ze mij thuis hebben gelaten! Het was doorzetten in m’n eentje, maar een bezoekje van Freek, gelardeerd met een whiskietje en wat nootjes, een kerstborrel bij ex Gympies, en een comedy night met buurman Peter, hebben me er doorheen gesleept. Uiteraard dit alles onder supervisie van Tinley!

“Waar blijf je, ik wil uit!”