Van ‘Kak’ naar halleluja op één dag

Vrijdagmorgen 29 december, de grote dag van Rick en Liesbeth was begonnen. Wederom had het Algemeen Dagblad breed uitgemeten over het huwelijk dat exact een jaar daarvoor door Rick op TV (Top2000) in werking was gezet. In huize Loosdrecht werden door drie broers en een schoonzus de kledij voor die dag aan een laatste blik onderworpen. En toen begon de misère! Een op het oog onschuldige ontstopping van het toilet nam groteske vormen aan. Terwijl ik me aan het scheren was, kondigde een ‘blob’ geluid aan dat er iets mis was. Ik draaide me om en zag tot mijn ontsteltenis dat de badkuip langzaam gevuld werd met, met…..in ieder geval spul dat in het riool thuishoort. Stront aan de knikker. Paniek! Vijf volwassenen die elkaar hulpeloos aankeken (Astrid was Tinley aan het onderbrengen). En ik was de meest hulpeloze van allemaal. Samen met broer Rob aangesteld als ceremoniemeester, was ik derhalve vroeg opgestaan om de laatste details door te nemen, en dan ben ik totaal nutteloos in deze omstandigheden. Astrid kwam, zag en overwon. Het nam ettelijke uren in beslag, veel gepor, demontage van een deel van de speciale woonarkpomp, maar ze fikste het! Exact een uur voordat we opgehaald zouden worden door Rob en Mariette! SuperAs had weer ingegrepen!

Bevrijd togen we op weg, het feest kon beginnen. En wat voor feest! De ceremonie, geleid door buitengewoon ambtenaar en nicht Marleen Hendriks, was een groot feest, inclusief quiz, waarbij de vragen werden gesteld door DJ Morad, dezelfde waarbij Rick een jaar eerder Liesbeth ten huwelijk vroeg. Haar ‘jaaaaaa’ schalt nog na in mijn oren. En dan het plechtige moment:

Heb ik al gememoreerd dat Liesbeth in haar outfit me aan Lady Gaga deed denken? Daarna natuurlijk bubbels, een heerlijk BBQ buffet en de entree van alle gasten, waarbij Rob en ik nauwlettend in de gaten hielden of er geen ongure types onder hen bevonden. Rick heeft als Feyenoorder niet voor niets twee Spartanen aangesteld als ceremoniemeester! Alles in orde, de band kon gaan spelen, en het moet gezegd, de stemming zat er spoedig in. Het merendeel van de ruim honderd gasten hebben de dansvloer betreden, met al dan niet onbeholpen passen. Rick en Liesbeth waren op hun best tijdens hun ‘Grease’ performance. Maar ook werden er toespraken gehouden die bij tijd en wijle tot het pinken van een traantje bewogen, met name van de kinderen, Ricardo, Felix en Charlotte, die vervolgens ook nog eens een parodie ten gehore brachten op de wijs van ‘Het was een nacht’. Fantastische ‘roast’! De Laanen Brothers (vier van de vijf, één was afwezig wegens trouwverplichtingen) brachten een parodie op Ricks meest favoriete nummer; ‘Crazy’ van Gnarls Barkley:

Kortom, pret alom in een omgeving, Vrijstaat Nederzandt in Noordwijk, waar de bediening top was, er aan niets gebrek was en alles tot in de puntjes gearrangeerd door…..Liesbeth! Mijn slotconclusie is derhalve dat twee vrouwen deze dag gered en gemaakt hebben, daar hoeft geen quiz aan te pas te komen. Astrid en ik namen 07.00 daags daarna afscheid van Kaj en Michelle (ster Top2000 dinsdagavond) die terugvlogen naar San Francisco, en dat viel niet mee, zowel emotioneel niet als uit het mandje komen. Terwijl Rick en Liesbeth onderweg zijn voor hun wittebroodsweken naar Phuket, wens ik hen, en al mijn trouwe lezers, een machtig mooie jaarwisseling en een geweldig 2024