Dat je gewaarschuwd bent!

Waarom deze foto?

Nee, nee, ik heb me niet in m’n eentje in het uitvak gewaagd bij Sparta tegen Excelsior. Ik wil een waarschuwing afgeven onder de titel ‘kwam laatst een man bij de dermatoloog’. Woensdag, na de ietwat tegenvallende controle, reed ik weer naar huis, 4 biopsies ‘rijker’ en een bepleistering waar iedereen verschrikt naar keek, ook op de A2. Oorzaak: teveel zon op mijn bol tijdens outdoor activiteiten zonder bescherming aangebracht te hebben. Niet nodig joh!

Hier als jeugdig kale ‘top’ amateur in de kraker tegen VVP. Geen lik zonnebrand op mijn schedel. En in het geval dat de gedachte in je opkomt dat er geen publiek was, de hoofdtribune was precies aan de andere kant bij de dug-outs en (heel slim) vlak bij de kantine. Overigens, de doelman heette Borsboom en de ambulance bracht me naar Zoetermeer, waar ik toen woonde. De zondag daarna stond ik gewoon weer in de opstelling, wat dacht je?! Ik liep toen tegen de 30, kejje nagaan hoeveel wedstrijden ik mezelf al blootgegeven had aan de zon en andere gevaarlijke zaken. Denk kantine. Maar, of dat niet genoeg was, wilde ik natuurlijk ook lekker gezond en gebruind van wintersport terugkomen. En dat gaat als de brandweer zonder zonnebrand.

Stom, stom, stom. En nu zit ik met de gebakken peren, oftewel, zoals niet geadverteerd door mooie jonge mannen en vrouwen op TV: ’a perfect skin craquelé’. Het wordt wel iedere keer gerepareerd (niet prettig), en het kan erger zijn, maar is onnodig. Dus neem deze raad van me aan, smeer je lekker in voor het te laat is. En even heel iets anders: iets waar ik heel blij mee ben, ik had het al over de Sparta – Excelsior wedstrijd, is het gegeven dat ik Astrid met me mee heb kunnen tronen. Broer Rob had een fatale agenda vergissing gemaakt. Aanvankelijk had ik een brommende vrouw naast me zitten onderweg naar Spangen. “Je had zeker een chauffeur nodig vanavond,” mopperde ze nog terwijl ze de auto voor Het Kasteel parkeerde. Maar toen gebeurde het, haar ogen openden zich dankzij de geweldige sfeer in het stadion, en vooral op Het Kasteel:

Ze riep me in al haar enthousiasme toe nog wel een keer te willen. Ik bedoel maar, zien en jezelf onderdompelen, doet geloven. Ik betrapte haar zelfs in de badkamer op het neuriën van de Sparta Marsch. Weer een Sparta zieltje gewonnen. Enige weken geleden maakte ik gewag van de Country &Western radioshow die Ivar en ik presenteerden en waar we het over cross overs hadden (country naar pop) vice versa. Hoe hadden we ooit kunnen vermoeden dat zelfs de grootste popsterren hun oor te luisteren hadden gelegd.

Beyoncé debuts at No. 1 on Billboard’s Hot Country Songs chart and makes history

Inderdaad, onze presentatie was Engelstalig, vandaar dat Beyoncé er lucht van kreeg. Nu we toch al in een wereld leven waar het ene nare bericht het andere opvolgt, is het toch om te lachen hoe New Yorkers reageerden op de $355 miljoen boete die Trump aan z’n broek kreeg wegens fraude:

Voor Trumps meest kostbare bezit, Trump Tower in New York, stonden ze daar met borden waarop…. nou ja, kijk zelf maar. De leukste vond ik persoonlijk: ‘wordt opgeheven, alles moet weg’. Op = Op. Daarom: ‘New York, New York, so good you named it twice’ en ‘Trump, so bad, you elected him once’!