Samenzweringen die je aan komen waaien

Vrijdagmorgen, gisteren dus, striemende regen tegen de ruiten. Lekker weer om een boek te pakken, vergezeld van een neut. Mmmm…. 11.05, wel een beetje vroeg, zelfs voor mij. Daar komt Tinley aan, die mij verwonderd met grote vragende ogen aankijkt.

Weer of geen weer, ze wil eruit. Uitnodigend houd ik de deur open, maar daar trapt ze niet in, baasje moet wel mee, dus blijft ze op de deurmat staan. Geen ontkomen aan. In de gestaag vallende regen wandelen we naar de groenbak. Ideaal voor mij vanwege de korte afstand, ideaal voor Tinley omdat ze onbelemmerd kan snuffelen waar het haar behaagt. Met dit weer is het bij de groenbak niet gezellig, geen kip te bekennen en eigenlijk een beetje unheimisch. Misschien dat door het laatste het verhaal van door Rusland betaalde Nederlandse politici me te binnen schiet. Achter de kletsnatte groenbak zie ik Thierry naar voren komen zodra een Oostblokker zich ter plekke laat zien. “Wachtwoord”, sist Thierry. “????? ?? ??????????”,  stamelt de man, waarna hij Thierry haastig een enveloppe overhandigt. Thierry ritselt wat ongeduldig door de inhoud, knikt tevreden, en maakt zich uit de voeten. “Plotseling ontwaart de Oostblokker Tinley, die hem vrolijk kwispelend tegemoet komt. “??????????? ??????”, schreeuwt de man en kiest het hazenpad. Maar deze publicatie staat me ook nog helder voor de geest:

Waarschijnlijk niet ontvangen in Moskou (‘gedroned’ in Oekraïne). Een vlaag wind, gelardeerd met regendruppels, komt vol in m’n gezicht en ik vraag me af wat me overkomen is. Maar ja, dat vroeg ik me dinsdagavond ook af toen Sparta niet alleen voor de tweede keer won, maar ook voor de tweede keer vier maal scoorde. En zo voelde ik ook met de Groningers mee toen ze voor de zoveelste keer verneukt werden. Ditmaal door de Eerste Kamer. ‘Foutje bedankt’, dat wel. Maar dit alles verbleekt bij het incident dat Israël creëerde toen ze in Gaza zeven voedselbezorgers van diverse landen zonder pardon ombrachten. ‘Fout’, sprak een woordvoerder van het leger, ‘daar leren we van’. Om gek van te worden. Nou ja, dat zou ik ook zijn als ik Ajax zou heten. Zag ik van de week op TV Michael van Praag de gevallen, geschorste algemeen directeur Alex Kroes onder uit de zak geven, blijkt dat hijzelf ook vergeten is z’n aandeeltjes aan te melden. De pot verwijt de ketel……(kan die nog?). Kortom, het was een onrustige week voor niet Spartanen. Voordat ik het vergeet, we (Astrid) hebben een nieuwe sloep. Een familiesloep, zodat we meer van die bloedjes van familieleden mee kunnen nemen. En natuurlijk goede vrienden. Astrid heeft zich al aan een opwarmvaartje gewaagd:

Ik vond het zó leuk dat ze de boot ‘Petrus mijn Steenrots’ wilde noemen. Teveel eer, ik heb vriendelijk bedankt. Nu circuleert ‘Afternoon Delight’. We zullen het zien, het gaat vast een mooie zomer worden! Over mooie zomers gesproken; we kunnen vandaag volgens het KNMI een zonovergoten dag verwachten, waarbij de temperatuur de 20 graden zal overschrijden. Dus, alvorens je in je Speedo te hullen, wel lekker insmeren, vermijd de dermatoloog!

P.S.: mocht je ergens ‘???????’ zien, dan heeft de KGB ingegrepen!