Andere tijden, hoewel…..

Het op afstand vieren van de verjaardag van onze 29-jarige zoon Kaj, afgelopen maandag via WhatsApp, blijft een van echte warmte verstoken aangelegenheid. Niet dat de liefde er niet is, integendeel, maar het zijn woorden die deel uit dienen te maken van lijfelijke aanwezigheid. En dan moesten we ook nog definitief mededelen dat we de ceremonie en festiviteiten van z’n huwelijk met Michelle in Sacramento niet bij kunnen wonen. Schengenburgers zijn nog steeds niet welkom in het V.S. van Joe Biden, hetgeen betekent dat we ons geen ‘last minute’ weigering kunnen veroorloven. Kortom; Astrid en ik hebben gekozen voor zekerheid en vliegen via Mexico City naar de plek waar de ceremonie en festiviteiten in Mexico plaats gaan vinden: San Jose del Cabo. En omdat het zo’n leuke foto is, plaats ik deze uit september 2012 toen Kaj net z’n bootcamp bij de ‘Navy’ voltooid had en herenigd werd met Michelle.

Een liefde die stand heeft gehouden en 25 september aan het strand van San Jose del Cabo nogmaals bekrachtigd wordt. Astrid en ik zijn in de halleluja, ondanks de omweg. Dinsdag was het weer tijd voor de ‘comedy night’ die ik eens in de twee weken met overbuurman (water scheidt ons) Peter Kamp doorbreng. Momenteel zijn we aan de serie Van Kooten en De Bie begonnen. Deze aflevering: Jacobse & Van Es:

Buiten onze (glim) lach momenten, onze appreciatie over de geweldige types die ze neerzetten, viel ons op dat hoe gedateerd ook, het nog steeds actueel is. Vul bijvoorbeeld voor Jacobse van de Tegenpartij Baudet van FvD in, et voila, er is niets veranderd. Over niets veranderd gesproken, de ‘Frank de Boer’ vloek hangt nog steeds dreigend boven ons. Ter herinnering, De Boer miste twee penalty’s tijdens het EK 2000 in de halve finale tegen Italië. Ook tijdens deze, overigens voor Nederland zeer succesvolle Olympische Spelen, wisten zowel de mannen hockeyers als de vrouwen voetballers zich uit de medaille race te kwakken door echt slecht de shoot-outs en penalty’s te nemen. Wat is dat toch, dat de ‘onzen’ op het moment suprême hun ‘cool’ verliezen? Dinsdag over een week weer een nieuwe aflevering van het Simplistisch Verbond, wellicht vinden we daar het antwoord. Ik hou jullie op de hoogte. Voor ‘Uit de Amerikaanse school geklapt’ 123, aanstaande woensdag vormt december 2003 de aanzet voor een tumultueus 2004, het jaar waar, zoals de Amerikanen het uitdrukken; ‘the shit really hits the fan’. Je bent gewaarschuwd! Geniet maar van wederom een typisch Nederlands zomerweekend, maar kijk om je heen, zie wat er in onze wereld aan de hand is, en besef hoe gezegend we zijn. Aldus professor, doctor, kolonel b.d. Laanen.