Count down; one month down, 5 to go!

1 februari is stralend aangebroken; staalblauwe lucht, verse koffie en een stroopwafel. Maar toch! De eerste maand van het jaar is voorbij gevlogen en daarmee is ook het grote aftellen aangevangen. Mijn afscheidsreceptie is vastgenageld op 26 juni en inmiddels ben ik begonnen een excel sheet op te stellen met uit te nodigen relaties. Wow, je vraagt je af of het budget wel toereikend is om zoveel mensen naar behoren te ontvangen. Tegelijkertijd zorgelijk en een bron van inspiratie, want het geeft veel genoegdoening om te constateren dat de relatiekring niet alleen een dergelijk volume heeft aangenomen, maar ook een dergelijke kwaliteit (en soms vriendschap). Het grote schrappen is daarmee ook begonnen, aangezien we voor een staande receptie niet meer dan 120 mensen kunnen herbergen op het consulaat. Moeilijk hoor; wie gaat zich beledigd voelen?! Enfin, dat zien we wel in de tweede helft van dit jaar. Het voelt aan als de lucht van San Francisco die ik enige weken geleden vastgelegd heb vanuit het kantoor van onze Consul Generaal (niet aan Hugo vertellen):

clip_image002

Prachtig, maar toch een beetje bedreigend. Eigenlijk somt dat wel zo’n beetje mijn leven op! Ik zal die ochtendsessies van de natuur missen. Genoeg gesomberd! Donderdagmorgen was er weer zo eentje om in te lijsten; vader en zoon (Bo-Peter) op stap naar hun job bij het consulaat. Bo-Peter heeft een tijdelijke aanstelling als Economic Officer gekregen in verband met het naderende bezoek van Minister Ploumen:

Clean Tech and Med Tech companies: Join the Economic Mission Visiting California in March

clip_image004Do you want to do business in California (San Diego and San Francisco)? Then join the economic mission led by Lilianne Ploumen, Minister for Foreign Trade and Development Cooperation, from March 10-14, 2014. The mission revolves around ‘MedTech’ (Medical Technology) and ‘CleanTech’ (Clean Technology). The goal of this mission is the exchange of knowledge and building and/or improving trade relations.

The themes ‘MedTech’ and ‘CleanTech’ have a cross-industrial approach in which many of the high-interest industries (“topsectoren”) like Energy, Chemistry, Life Sciences & Health (LSH) and HighTech Systems and Materials (HTSM) come together. The mission offers leads for companies working in particular in these industries, for example start ups or fastgrowing companies working in the ‘MedTech’ and/or ‘CleanTech’-industries.

En zo betraden de jongste en het oudste personeelslid van het consulaat vastberaden even voor zeven het stukje Nederland dat Consulaat Generaal heet. Dat is de ene kant van het gezin; aan de andere kant levert Astrid patienten vanuit haar ambulance aan bij John Muir Hospital in Walnut Creek, alwaar zoon Kaj, de Emergency Tech, hen verder behandelt. Als dat geen familiehandel is, dan weet ik het niet meer! Morgen is het weer zover; de Superbowl! De hamburgers, hot dogs, meat balls en nog veel meer hapjes zullen in grote getalen worden genuttigd en de bierinname zal exponentieel ten opzichte van een reguliere zondag toenemen.Voor $4 miljoen krijg je een 30 seconden commercial, waarvan de kosten ook nog eens in de honderdduizenden loopt. Klik maar eens op deze link om te bezien wat zich allemaal afspeelt:

http://adage.com/article/special-report-super-bowl/super-bowl-ad-chart-buying-super-bowl-2014/244024/

Ter voorkoming van dit tijdens de half time show 10 jaar geleden

clip_image005

is er een 5 seconden pauze tussen het werkelijke beeld en wat je thuis voorgeschoteld krijgt! Ja, je zal maar eens een tepel in het beeld krijgen, dat is zooooo veel gevaarlijker dan een schotwond. Laat ik maar afsluiten met een berichtje over mijn broer Rob; die geweldige schrijver uit het landelijke Culemborg. Hij gaat weer eens een boek ter gratis downloading weggeven; heeft nooit naar z’n oudere (zaken) broer willen luisteren! Maar schrijven kan hij wel: www.roblaanen.nl voor al uw gratis leesbehoeften! Al 15.000 maal gedownload zonder een cent te vangen! Ik hou van dat joch, maar toch! Inpakken en wegwezen nu, want ook ik neem deel aan het superbowl geweld!