Rick, Rico en King’s Day

Vrijdag en a.s. maandag vrij genomen wegens de komst van oudste zoon Rick en oudste kleinzoon Rico. Kan ik ook even wennen hoe het wellicht is na mijn afscheid, 1 juli a.s. Donderdag was voor hen een puike dag met o.a. een bezoekje aan Alcatraz, Pier 39 en afsluitend even het consulaat aandoen, waar zij natuurlijk van het uitzicht genoten:

clip_image002

Uiteraard kon Rick het niet nalaten om voor het spreekgestoelte, tussen de vlaggen van Nederland en de Europese Unie, een ambtenarengezicht te trekken. Rico kon zijn lachen niet inhouden en schaterde het uit.

clip_image003

Tot groot verdriet werd de vrijdag zo’n dag die wij nodig hebben in Californie; REGEN! Nah, lekkere lunch bij Ed’s Mudville grill in Clayton, potje monopoly @ The Laanen Compound en ter afsluiting ruim twee uur in de bioscoop om ‘Captain America’ tot ons te nemen. Wow, wat een actie en animaties! En toen werd het zaterdag; King’s Day in San Francisco:

clip_image004

Het weer was totaal omgedraaid en we konden van een prachtige dag in het Golden Gate Park en van het strand gaan genieten. Een paar impressies:

clip_image005

De heer en mevrouw Laanen laten zich, alvorens op pad te gaan, volledig uitgedost voor een staatsieportret vastleggen:

clip_image007

Foto John van den Heuvel Of het gezellig werd! Zal zo’n broodje kroket $8 kosten! Een van de headliners: the artist formerly known as CG Hugo! Komt niet veel voor dat een Consul Generaal “Is dit alles” van Doe Maar ten gehore brengt!

clip_image009

Foto: Marc van Brabant

Daarna Alessandro die o.a. ‘Una Chica Especial’ ten gehore bracht, al zo’n 3 miljoen maal gespeeld op YouTubeclip_image011

De headliner en afsluiter, 2 Brothers on the 4th Floor bracht iedereen met hun tophits uit de 90-er jaren op de dansvloer. Wat een dag!

clip_image012

En laten we de meest gedecoreerde hond aller tijden niet vergeten;, ons aller Tinley!

clip_image013

En veel dank aan degene die hier het meest aan bijgedragen heeft, en ons helaas gaat verlaten, Nathalie d’Adelhart Toorop.

clip_image014

Met hubby Emiel gaat ze naar SoCal (Zuid Californie) vertrekken om, zeker en vast, nieuwe avonturen aan te trekken. Na het evenement afgesloten te hebben bracht Astrid ons veilig thuis, zij het met een enorme file tot aan de Bay Bridge. Rick was inmiddels in slaap gevallen en Marco van Vemden, die de dag doorbracht met paspoorten aan de man te brengen (zie onderstaande foto), hield de rest wakker met gezellig gebabbel.

clip_image015

Foto Paul Nijssen Gelukkig kwamen wij al doorsukkelend onderweg vrienden Paul en Lenore tegen die zo vriendelijk waren om dropjes in onze wijd openstaande autoramen te gooien! . Ik heb maar een goed einde aan deze blog….”En toen kwam er een olifant met een grote snuit……..”