Met kerstmis kwam ‘The Interview’

Gisteren schaarden we ons rond onze eigen filmformaat TV (hey, dit is Amerika!) om de op You Tube gehuurde spraakmakende film ‘The Interview’ te aanschouwen. Voor $5,99 en met behulp van Google Chrome zaten we badend in het geluid (dank voor dit kerskado, Asje) te aanschouwen waar alle narigheid om begonnen was. Overigens was de politie aanwezig bij de theaters waar het op kerstdag vertoond werd, met het oog op bedreigingen vanuit Noord Korea:

clip_image001

Het was een in mijn ogen 7+ film, met zeer zeker leuke momenten en evenveel die als flauw aangetekend konden worden. Twee dingen zijn zeker; Kim Jong-un (goede rol van Randall Park) heeft geen gevoel voor humor en als dit de toekomst voor het uitgeven van films wordt, dan ben ik een van de grootste voorstanders. Niet meer in de rij staan, stoppen wanneer zich een sanitaire stop aandient, danwel een borrelmoment ingelast wordt, en geen irritante figuren om je heen die alsnog aan het teksten of anderszins met hun mobieltje aan het jokeren zijn. Mooi wakker worden is het moment dat de kleinkinderen kamerbreed op facebook staan om je te bedanken voor een kerstmoment:

clip_image002

Rico en Felix beleef ik altijd met veel genoegen wanneer ik Nederland aandoe, en we hebben altijd veel plezier in de Beinse Zot met een potje flipperen en wat muziek uit Rick’s jukebox. Helaas moet deze oud voetballer Felix’s verzoek om een potje te voetballen keer op keer afslaan wegens hevig protesterende knieen. Moet ik er bij zeggen dat wanneer ik dat vroeger aan mijn opa voostelde, ik een tik met z’n stok kon krijgen!

clip_image004

Mijn beschermengel (oma dus) en opa voor hun kappersimperium, waar opa je in stijl knipte onder het mopperen van ”hou je kop toch eens stil”. Rotterdams op z’n best! Er gaat een Laanen het komende jaar terug naar de Lage Landen! Bo-Peter is toegelaten tot de Universiteit van Leiden, waar hij zijn behaalde Bachelor’s degree van UC Berkeley in Politieke Wetenschappen gaat afronden met een Master’s degree in Internationale Affaires. Zoals ene Professor Bunnik puntig zal opmerken; “de zoon doet wat zijn vader heeft nagelaten, studeren!”. De Kerst was zoals gewoonlijk weer een dubbele klapper met het vieren van Astrid’s verjaardag met een dertigtal getrouwe intimi.

clip_image006

Astrid stralend tussen Marion en Yee Ju (rechts van hen hang ik). Laten we in stijl afsluiten met een cartoon, eerder deze maand, van mijn grote held, Peter van Straaten. Astrid heeft ter ere van mij een plekje op de koelkast gereserveerd!

clip_image007

Enne….laat die oliebollen en appelflappen lekker smaken. Heb een heerlijke champagne rijke overgang naar 2015!