De kop is er af!

Zo’n week van oud en nieuw, met nieuwjaarsdag op donderdag, laat zich lezen als het dagboek van een verwende part time pensionado. Alhoewel de maandag begon met een injektie achter de knieschijf van Dr. Laura Timmerman, tevens teamarts van de Sacramento Kings basketbalprofs, kon de week verder niet meer kapot. Die dag stond het jaarlijkse poolevenement van de East Bay op het programma, deze keer uiteraard in de nieuwe evenementenhal te Alamo, het nieuwe onderkomen van de AmeriLaantjes. Gezien de strenge nachtvorst, toch wel gauw -2, hetgeen onderstaande foto duidelijk weergeeft, was besloten eerst van de lunch te gaan genieten zodat de ballen op de juiste temperatuur zouden zijn tegen de speeltijd van 13.30. Uitdager Fred van Buiten, gesponsord door HP, meende dat zijn kansen daarmee aanzienlijk zouden toenemen, immers, in Alamo had hij nog nimmer verloren!

clip_image001

Duidelijker kan het niet worden weergegeven; een zware ijslaag bedekt de door Chrysler gesponsorde spelersauto. Terwijl tijdens de lunch, waarbij wij persoonlijk werden bediend door Xania eigenaar Jerry, nog de nodige vriendelijkheden werden uitgewisseld, bleek alras dat Van Buiten er op uit was om de ‘Cup of the East Bay’ triomfantelijk in Menlo Park aan den volke te vertonen. Zoals uit onderstaande foto blijkt, liet hij geen hulpmiddel onbenut om de overwinning naar zich toe te trekken.

clip_image002

Het mocht niet baten, en ietwat ontgoocheld toog hij laat op de middag huiswaarts. Hij heeft nu alle hoop gevestigd op 2016, en dat siert hem. Het zal hard trainen worden, maar het joch heeft talent, da’s zeker! De volgende dag op pad naar Mountain View voor de jaarlijkse herenlunch bij Chef Chu, waar de lunch traditioneel was voorbereid door lid Marnix Dillenius. Wederom een waar genoegen, ondanks het gegeven dat voornoemde Fred van Buiten zich in een hoekje geparkeerd had tussen wat fans, zodat we de wedstrijd helaas niet verder konden analyseren; een gemiste kans. Nimmer tevoren hebben wij ons zodanig thuis gevoeld als in ons nieuwe onderkomen in Alamo. Uiteraard hadden de ‘oude’ bewoners er schik in dat we ons niet af hadden laten schrikken door het waarschuwingsbord aan de centrale boom, waar op verschillende tijdstippen cocktails worden genuttigd:

clip_image004

Het doet je een beetje denken aan de ‘Fabeltjeskrant’, zonder het Enge Bos. In ieder geval inspireerde het Astrid om op 31 december voor een aantal geselecteerde buren een drink en snack partijtje te beleggen, waar de oliebollen natuurlijk niet ontbraken:

clip_image006

Vers gebakken in de vrieskoude van de achtertuin! “Dutch doughnuts”, kauwde direkte buurman Chip heerlijk weg. Nadat Astrid nog een extra zakje voor hem klaar gemaakt had, togen we op weg naar weer een andere gastvrije buurman. Een ding is zeker; het wordt niet zo uitbundig gevierd als in ‘ons’ Nederland. Sommigen zetten om 21.00 het oudejaarsfeest in New York aan, waar het dan uiteraard drie uur verder is, en zoeken dan rond een uur of tien hun mandje op. Moet ik er bij zeggen dat ook wij nog maar net de 12 uur gehaald hebben, en het vuurwerk vanuit de echtelijke sponde hebben aanschouwd! En de boys dan, hoor ik U zeggen. Awel zunne, Kaj vierde een en ander uitbundig met een aantal vrienden in Las Vegas (details onbekend), Bo-Peter in San Francisco (details onbekend) en Ivar was her en der met een aantal vrienden rondjes aan het maken. Allemaal weer veilig thuis gekomen! Nieuwjaarsdag opgedroogd en ‘last minute’ uitgenodigd bij buren Chip en Ann om daar een vorkje mee te prikken, hetgeen wij door hun voortdurend gekibbel voortijdig afgebroken hebben. Die waren de goede voornemens alras vergeten! Gisteren een eerste poging om weer wat zaken voor 2015 aan te pakken in een skype call met gereputeerde onderneming Handelsroute, die met twee delegaties het komend jaar San Francisco aandoet. ‘s Avonds nam Asje me uit voor een heerlijke Japanse maaltijd bij weer een nieuw ontdekt restaurant in Alamo, Ha La Sushi. Ja beste mensen, zo’n week gaat je niet in de koude kleren zitten! Volgende week weer aan de bak en zoals je kunt zien is het kantoor van Laanen-the Brand al volledig ‘up and running’.

clip_image007

Nogmaals; al het beste voor 2015, zakelijk, maar zeker qua gezondheid en geluk!