Een BuZa moment tijdens Belgie – Wales

Voor wie de wedstrijd gisteren gezien heeft moet het Belgisch verval na een flitsende opening toch overgekomen zijn als een donderslag bij heldere hemel. Of kregen zij het loon van de angst gepresenteerd omdat ze probeerden een vroege 1-0 voorsprong te verdedigen? Het grappige is dat het bij BuZa (Ministerie van Butenlandse Zaken) precies andersom gaat; er worden kamervragen gesteld (Minister Koenders geeft nietszeggende antwoorden), de pers zit er bovenop (Minister Koenders steunt het gratieverzoek), en plotseling neemt het bezoek in de gevangenis bij Singh opvallend toe. De aandacht slibt weg en vervolgens wordt er niets meer gedaan. Dinsdag 21 juni plaatste ik de smeekbrief van Singh’s zoon Surender die 31 januari van dit jaar door MP Mark Rutte overhandigd zou worden aan Governor Brown; geen reaktie.

clip_image001

Zoon Surender en de 71 jarige Jaitsen Singh hier gefotografeerd in de gevangenis te Vacaville. Je ziet dat 32 jaar onschuldig in het gevang zitten z’n sporen diep achterlaat. Afgelopen woensdag plaatste ik de klachtenbrief van Singh’s zus Sieta (zie foto onder) naar aanleiding van antwoorden van Minister Koenders op eerder door haar gestelde vragen.

clip_image002

Voor de zekerheid stuur ik een en ander naar alle verantwoordelijke figuren bij BuZa en een tweetal kamerleden. Voor alle duidelijkheid geef ik ook hen de volgende introductie mee: Mijn frustraties v.w.b. de Nederlandse overheid ten aanzien van de zaak Singh stellen niets voor in vergelijk met datgeen wat zijn zus Sieta Jainandunsing beschrijft in haar reaktie op de antwoorden die Minister Koenders haar verschaft. Lees en huiver wanneer je haar brief leest op deze midweekse Luim. Momenteel lees ik "FIFA MAFFIA" van Thomas Kistner en het doet me sterk denken aan de manier waarop Sepp Blatter kritische vragen pareerde!

clip_image003

Het blijft doodstil. Ze hopen dat het uiteindelijk wel zal verdwijnen. Surprise!!! Het verdwijnt niet; ook niet wanneer Jaitsen Singh onverhoopt in de gevangenis komt te overlijden. Overigens wil die Wilmots, net als Blatter indertijd, gewoon aanblijven. Ongelofelijk. Met al dat talent ziet hij geen kans om van Wales te winnen, en dat noemen ze dus de arrogantie van de incompetente leider. Wie de schoen past trekke hem gerust aan! Laatste nieuws over onze heerlijke watervilla (letterlijk met al die regen); het voelde pas als af toen ons San Francisco Heineken neon pronkstuk weer in ere hersteld was. Tot onze schrik bleken twee pootjes gebroken te zijn na het uitpakken. Deze prachtige gift van grote vriend Fred van Buiten werd zeer vakkundig hersteld door een neon expert die Astrid weer ergens opgeduikeld had. Zij mocht dan ook de plechtige heropening verrichten:

clip_image005

Zo zie je maar mensen dat er altijd licht is, zolang je maar blijft geloven.

Hoop doet leven!