Van Erasmus naar een cowboy in Portugal

Nog even een herinnering aan ons kei-goede tripje naar Exloo en Borger (Hunebed hoofdstad van de wereld), de vers gekozen Miss Hunebed 2017; Astrid Laanen-Gruter.

clip_image002

Daags daarna wachtte mij echter een nieuwe uitdaging:

clip_image003

Oftewel een 35-tal ‘hongerige’ bollebozen uitleggen hoe ik entrepreneur was geworden en wat ik geleerd heb van mijn successen en vooral van mijn faalmomenten. Ga er maar even aan staan in een programma met onderstaande toppers:

clip_image005

Na rijp beraad met mezelf besloot ik uit te gaan van het thema “wat heeft mijn afkomst van doen met mijn levenspad”, beginnend in 1540, de start van de Laane(n)s als bij ons bekend:

clip_image006

Je ziet dat de registratie in die tijd niet keek op een ‘n’ meer of minder! Dus, in 45 minuten dekte ik ongeveer 477 jaar, zo’n 10 jaar per minuut! En nee, het levenspad van mijn broers en mij lag niet bij de bankiers in de familie:

clip_image008

Wij stammen af van de Laanens die in de 18e eeuw naar Rotterdam trokken; de houtbewerkers, schoenmakers en…..onze tak, de barbiers:

clip_image010

Opa en Oma voor de kapperszaak in de Josephstraat te Rotterdam. Eigenlijk de eerste ZZP’ers!Het werd een levendige sessie waar ik heel wat plaatjes kwijt kon, alsmede heel wat verhalen. Zo inspirerend! Vooral ook wanneer je reakties als deze krijgt:

“Allereerst dank voor het gesprek gister. Ik heb nadien veel nagedacht over wat we besproken hebben maar vooral ook over wat ik wil bereiken in het leven en wat ik belangrijk vindt. Vooral na het bekijken van het filmpje over jou op jouw website, wist ik dat het leven soms een mooie rit kan zijn.. als we het er maar van maken. Al met al ben ik erg blij om je te hebben ontmoet. Met veel enthousiasme vraag ik me daarom af of je bijvoorbeeld zaterdag 29 april de tijd wil nemen om een hapje te eten.”

Een andere student schreef o.a. het volgende:

“ps. Een belangrijke boodschap van u was om een soort persoonlijk adviseur te vinden. Waar adviseert u te kijken voor een dergelijke coach? Is dat binnen het persoonlijk netwerk of juist een ervaren entrepreneur daarbuiten?”

Dit naar aanleiding van mijn slide dat ik een aantal blunders had kunnen voorkomen, toen ik een jaar of twintig was, als ik iemand in mijn omgeving had gehad die me met raad en daad bij had kunnen staan. Hier gaat nog iets moois uit voortkomen! Later deze middag vertrekken Astrid en ik naar Portugal waar we een viertal dagen door gaan brengen bij goede vrienden Jan en Marja. Inclusief een optreden van Jan morgenmiddag als de artist JJJohns:

clip_image012

Indertijd, in de periode dat ik Lois Lane begeleidde (Astrid deed het fanmagazine), boekten zij de optredens. Hun lievelingswens was een ‘bed and breakfast’ nering in Portugal, waarbij Jan ook zou optreden bij hun zwembad onder de slogan ‘Country by the Pool’. En die droom hebben ze verwezenlijkt. Geweldige mensen, dus dat gaat weer een heerlijke logeerpartij worden (25 graadjes!). Vrolijk Pasen ter afsluiting en vergeet niet tussen de eieren door om een donatie te doen voor Singh! Klik op Singh