Rutte III: volgend jaar gaat iedereen erop vooruit

Dat was toch de bedoeling? MP Mark Rutte beloofde dat iedereen er dit jaar beter op zou worden. Helaas, de prognose voor energiekosten in 2019 was gebaseerd op cijfermateriaal van 2017. Kritiek op de prognose werd vorig jaar afgedaan als bangmakerij. Zo, wie zit er nu met de gebakken peren? Voeg daar de volgende negatieve ingrediënten aan toe zoals; fors verhoogde premie ziektekostenverzekering, BTW verhoging op o.a. voedsel van 6 naar 9%, en stagnerende pensioenuitkeringen, dan is het gerechtvaardigd dat onze MP dadelijk carnaval ingaat als Pinokkio.

Voor de goede orde, dit was de correcte tekst:

RUTTE III: BIJNA IEDEREEN GAAT ER VOLGEND JAAR OP VOORUIT

Nu mag men toch redelijkerwijs aannemen dat achter ‘JAAR’ het volgende toegevoegd dient te worden: ‘NIET ‘. Je zou kunnen zeggen dat driemaal scheepsrecht is, maar bij ‘ons’ Mark gaat dit soort gezegdes niet op. Die glijdt eronder uit met een liedje als drie maal drie is negen, ieder zingt z’n eigen lied. Kijk, ik spiegel ook weleens wat voor. In dit geval onze lieve hond Tinley. Terwijl ik dit opschrijf, zie ik de afkorting voor me: OLH, en dat terwijl in Vaticaanstad de paus al z’n bisschoppen en kardinalen bijeen geroepen heeft om die ‘vervelende’ seks schandalen een halt toe te roepen. Welnu, dit alles aanziend (als voormalig misdienaar) hebben ze Onze Lieve Heer hard nodig; wat een zooitje. Geestig vond ik wel de volgende kop op Teletekst:

Top Vaticaan tegen kindermisbruik

Zo van “we hebben het er diepgaand over gehad, ook in stemming gebracht, maar we zijn echt tegen”. Terug naar Tinley, die nodig naar de kapper moest. Uiteraard dacht ze dat ik haar meenam voor een uitje, maar vlak voor de kapperszaak rook ze lont en keek me smekend aan:

Maar ik liet me niet vermurwen, deze harige outfit zou ook door wijlen Karl Lagerfeld als niet chic afgedaan worden. Het mooie van zo’n trouwhartige viervoeter is dat ze alles weer vergeten is wanneer je haar een paar uur later ophaalt, en wederom weer gewillig gaat poseren:

Volgens mij keek ze me wel wat beschuldigend aan, maar in ieder geval niet gehinderd door voor haar ogen vallend haar. Lekker beessie toch?! Maar in Tinleys geval diende het knippen en scheren een doel, bij ons burgers zou je het knippen en scheren kunnen vervangen door, bijvoorbeeld, genaaid (zonder het genoegen). Meer met minder gaat echt niet op! Zeg het met bloemen gaat voor mij niet meer op. De klanten van Astrid (moeder en baby) zijn dermate tevreden dat ze soms bedolven wordt onder de bloemen.

En zo mooi koop ik ze veelal ook niet! Dus als alternatief (hint: zie achtergrond), nee ze drinkt geen bier, gaat een whiskietje er ook wel in. Een soort van vloeibare bloemen dus, zij het niet Four Roses. Kan Astrid ook mee leven! Nu we bijna alweer drie jaar terug zijn, is het goed om te melden dat we het in Loosdrecht, en ons buurtje, zeer goed getroffen hebben. Kleine gemeenschap, met soms wat Peyton Place-achtige trekjes (smulsoap voor de oudere bewoners), maar dat houdt het levendig, en iets om aan te werken. Zo naar het weer kijkend voor dit weekend, leuk om gewapend met een mok koffie al babbelend over/door de nog kale haag daar mee te beginnen!