Wat hebben de Paus en Trump gemeen?

Ze hebben beiden een vijand die te allen tijde gebruikt kan worden in tijden van zwaar weer. De Paus meent nu dat de duivel in het spel is wanneer de RK Kerk bekritiseerd wordt:

Of dat de duivel zich genesteld heeft in priesters die zich seksueel misdragen hebben. In ieder geval kunnen we de Paus verklappen in welk lichaamsdeel de duivel zich het beste thuis voelt. Hopelijk krijg je hier geen associaties over wanneer je onderstaande consumptie tot je neemt:

Toen ik ingewijd werd, alvorens een ruim drie jaar durende carriere als misdienaar aan te gaan, dompelde kapelaan Bank mij, en mijn medemisdienaars, met de kop onder in het wijwatervat. Tevens kreeg eenieder een flinke klap op z’n kont. Dat is het enige wat ik me herinner aan mogelijke misbruik. Dient gezegd te worden dat ik niet echt een aantrekkelijk ventje was. Ook moet me van het hart (biecht dus) dat in de laatste maanden van mijn misdienaarschap de miswijn goed begon te smaken. Het leek me duidelijk dat, alvorens de duivel toe kon slaan, het maar beter was om er een punt achter te zetten. Goede zet! Weer gaat er zo’n week voorbij dat je niet ontkomt aan de indruk dat Trump omringd wordt door manipulerende schurken, de zogenaamde con men. Wat dat betreft is hij Richard Nixon voorbij gegaan op de lijst van Presidenten met de geur van fraude en bedrog om zich heen.

Terugkerend uit Vietnam van het dramatische toneelspel met zijn grote vriend dictator Kim Jong Un, en al twitterend op Air Force One Jan en Alleman beschuldigend, zie je de volgende film in dit genre al aankomen:

Maar degene van wie hij bezeten is sinds de verkiezingen, en zijn natuurlijke vijand blijft, is Hillary Clinton. Liefdevol spreekt hij over haar als ‘Crooked Hillary’, oftewel de oneerlijke, illegale en wetten brekende Hillary. Geeft je te denken hoeveel woorden wij nodig hebben om hetzelfde te zeggen!

Ook zijn aanhangers, de z.g. Trumpies, mogen nog steeds in vervoering ‘sluit haar op’ schreeuwen ofschoon Trump al meer dan twee jaar President is. Na het ‘optreden’ van zijn voormalige advocaat en duister ‘mannetje’ Michael Cohen, mag je je afvragen wie er opgesloten gaat worden. Gaat nog een spannende twee jaar worden. Ook gisteren sloten de Laanens de week weer af met een potje voetbal bij Sparta. Op Het Kasteel werd na veel hangen en wurgen RKC Waalwijk met 2-1 bedwongen en konden wij na afloop met gelijkgestemden een biertje in de Bosselaar drinken. Terugrijdend naar Loosdrecht, nagenietend van de derde overwinning op rij, dwaalden mijn gedachten af naar iemand die dit alles niet in vrijheid mee kan maken; Jaitsen Singh. Als het goed is heeft het consulaat hem gisteren een bezoek gebracht en gaat een brief van Minister Blok inzake gratie binnenkort gestuurd worden naar Gouverneur Newsom van Californië. 34+ jaar vast nu, onder soms erbarmelijke en gevaarlijke omstandigheden. Dat wens je zelfs (bijna) Willem Holleeder niet toe. Nu lekker van het weekend gaan genieten, oh nee, ik ben pensionado, dus elke dag is zondag! Gun ik iedereen!