D66 en Sparta; terug in de tijd

Iedere keer weer verbaast het me hoe mensen een grote broek aantrekken om vervolgens te moeten constateren dat ze eigenlijk beter maatje M hadden kunnen nemen. Neem nu Sigrid Kaag; hoe lang geleden is het nu eenmaal dat ze vol vuur op de tafel danste na de winst van D66 bij de laatste verkiezingen? Hoe lang geleden dat ze, nog steeds in die grote broek, Mark Rutte tartte? Welnu, we weten hoe dat afgelopen is, met Rutte 4 hebben we veel van hetzelfde. Overigens zat in die grote broek ook mijn stem. Daar is nu een eind aan gekomen, de broek begint te krimpen. En dan nu de situatie Van Drimmelen. Zoals geconstateerd kan worden hadden wij (Multi Function automatiseerders) daar al in de 80-er jaren mee te maken!

Terug in de tijd (80-er jaren), met dank aan Peter van Straaten. Even raden welk politiek figuur die uitspraak deed. Kaag was ‘too close’ met de in ongenade gevallen Van Drimmelen om hem te willen aanpakken, zo simpel ligt het. Vervolgens probeerde ze met technische ontkenningen t.a.v. het rapport daar onderuit te komen. Schande! Het gezegde ‘de vis begint aan de kop te stinken’ doet hier opgeld. Mijn D66 geschiedenis is sinds onze terugkeer naar NL is eigenlijk ook als zodanig bergafwaarts gegaan. In 2018 stond ik nog op de (niet verkiesbaar) kandidatenlijst van onze gemeente:

Ook toen stond transparantie hoog in het vaandel! Toen kwam het gratis appartement van ‘leider’ Pechtold om de hoek kijken. In mijn Luim van 30 juni 2018 schreef ik het volgende: Zodra D66 in de coalitie kwam veranderde Heer Pechtold als een blad aan een boom, dan wel ‘zo de wind waait, waait mijn rokje’. Waar is die frisse oppositieleider gebleven? En niet alleen dat, dan is er ook nog zijn geschenkflatje van ruim €160.000 dat door hem als privé bestempeld wordt. Wie krijgt dat nou? Heeft een van jullie al in de vriendenkring gesondeerd of dat wel meer voorkomt? Ook al zou die gulle Canadese gever zijn holmaat zijn geweest, so what?! Wees er open over, daarmee schakel je de roddelmachine uit’. Ik zegde mijn lidmaatschap op maar bleef D66 stemmen, en daar is nu dankzij Kaag ook een eind aan gekomen. Huidige status: zwevend, neigend naar links. Zwart wit? Dat doet me denken aan Sparta merchandise, mijn pet, en het Sparta embleem.

Waar is het rood dat bezongen wordt in het clublied, en dat in ons bloed zit? Iemand zal het wel mooi gevonden hebben, maar het voerde me terug naar Steeds Hooger, waar ik met zowel het jeugd B-team als het eerste drie kampioenschappen mee mocht maken. In dat zwart witte tenue!

B kampioentjes, raad maar wie ik ben!

Steeds Hooger, niet zo oud als Sparta, maar toch respectabele ouderdom: 1907. Lager opererend in de 3e klas, maar ook in degradatiegevaar. En, een steenworp verwijderd van Sparta. Gisteren de uitwedstrijd tegen Twente, kansloze 2-0 nederlaag; wat zal ik daarover zeggen? Het leek wel of het rood op bevel van hogerhand langzaam in mijn embleem terug druppelde:

Bloed aan de bal? Nee, parallel van vernedering naar mijn hoofd gestegen. Nu moéten ‘we’ over een week winnen van AZ om op een play off plek te blijven. In de naam van Jules Deelder; Sparta herrijs!