“We” hebben gestemd!

“We” hebben verbijsterd gekeken naar het uiteindelijke resultaat; bij de PVV leek het wel of Leen Bakker eindeloos Black Friday zetels naar binnen sleepte. Wilders sleepte er zeker 10 weg bij de VVD, z’n oude partij. VVD partijbazin Yesilgöz zal nu kleur moeten bekennen, zij stelde immers niet in een coalitie te willen met Wilders als premier. Maar, het moet gezegd, politici zijn gemaakt uit wilgenhout, ze kunnen behoorlijk meebuigen. Caroline van der Plas, die graag meeregeert, vindt dat Geert dan wel een beetje mee moet bewegen. Ze leert snel. Frans Timmermans gaat met GroenLinks-PvdA vol in de oppositie en ik denk dat Omtzigt zich met NSC door zowel Rechts als Links laat behagen. Met 20 zetels heeft hij een behoorlijk danskaart in handen. Aldus uw politieke correspondent in Loosdrecht. Ach, ik kan er over zeggen wat ik wil, maar enerzijds zal het formeren van de juiste regeringsploeg nogal wat tijd vergen, anderzijds krijgen ze ook nog wat pijndossiers in hun mik (Groningen, zorgtoeslag), die meer vergen dan een toverstaf. Maar vrees niet, premier Wilders lost alles in een handomdraai op:

Cartoon geleend van FD: kruisvaarder Geert de Milde.

Ik ga deze rechtse draai van “Ons” nauwlettend volgen, stay tuned. Overigens, nabrander, een coalitie met GroenLinks-PVDA, VVD, NSC en D66 is ook nog mogelijk, goed voor 78 zetels, een nipte meerderheid dus. Een mogelijkheid wanneer Geert niet meebeweegt. Maar, mark my words, Geert gaat meebewegen, hij is te geil om deze unieke mogelijkheid te laten lopen. Even terug naar ‘Uit de Amerikaanse school geklapt’. De veelgehoorde vraag is wanneer het laatste deel, de spannende post ontslag periode, uitgebracht wordt. Zoals reeds gemeld, ik ben wat voorzichtig geworden na het kort geding dat de voormalige (Amerikaanse) PZ dame tegen me aanspande. Weliswaar er vrij ongeschonden uitgekomen, maar het kostte me toch een paar duizend euro’s. Om een idee te geven waar het over gaat: bij deze wat er speelt rond een van Eckarts vertrouwelingen, Frank Monstrey oftewel de illustere ‘Belg’.

https://www.bnnvara.nl/zembla/artikelen/nederlandse-brievenbusfirmas-spelen-sleutelrol-in-transacties-miljardenfraudeur

Let wel, deze man is goed voor een vermogen van minstens €70 miljoen, dus geen kater om zonder handschoenen aan te pakken. Je begrijpt dat ik me snel het koorddansen eigen heb gemaakt. Gaat zeker een vervolg krijgen. Indertijd begrepen we echt niet waarom ‘groene’ Eckart een band smeedde met ‘fossiel’ Frank. Moeilijk om erachter te komen, ben ik bang, omdat Eckart in 2008 ons ontviel en de ‘Belg’ zeker geen behoefte zal hebben om dit te onthullen.

Bovenstaande foto begeleidde de introductie van de ‘Belg’, door Eckart ‘Manneke Bizz’ gedoopt, bij de bedrijven in Eckarts portfolio. Het begin van een verhaal, rollercoaster eigenlijk, met een open einde. Newsflash: de VVD gaat in de oppositie! Wil wel gedogen. Dat hebben ze dan weer van Geert indertijd geleerd. Caroline van der Plas vindt dat Dilan Yesilgöz best wat meer kan meebewegen. Wat denk je, zou BBB mee willen regeren? De Luim lijkt zo meer op een politiek live blog dan een weekoverzicht. Maar, eerlijk is eerlijk, zo’n sensationele verkiezingsuitslag kan ik me niet heugen. Laat me in ieder geval weten wat je van de voortgang van ‘Uit de Amerikaanse school geklapt’ vindt