Trip Californië-3; anders dan gepland

Bo-Peter en Tiphanie hebben zich getest en zijn positief. Wat te doen?

Verwarring. We zijn allemaal negatief aan onze bijeenkomsten begonnen. Toch het Spaanse restaurant? Hoe het ook zij, we moeten een standpunt innemen. Allereerst testen Astrid en Michelle zich; negatief. Ik acht me veilig met m’n booster en Kaj is reeds als brandweerman/paramedic aan alles blootgesteld. Om de sfeer niet te bederven besluiten we gezamenlijk dat Bo-Peter en Tiphanie gewoon blijven, maar……constant hun mondkapjes dragen en redelijk afstand houden. Eigenlijk bizar, maar ja, je moet wat. We brengen de dag door met spelletjes en op Apple TV start Kaj de voetbalserie Coach Ted Lasso. Geweldig plot, een Engelse eigenares van een premier league voetbalclub, overgehouden uit haar scheiding, wil wraak nemen op haar ex echtgenoot door zijn speeltje, nu haar eigendom, te laten degraderen. Daartoe huurt ze de Amerikaanse football coach Ted Lasso in, die geen pepernoot verstand heeft van voetbal. Buitengewoon amusant. De eerste drie afleveringen achterelkaar bekeken. ‘Basta’, zeiden de dames toen. Mijn kartonnen image, die Bo-Peter en Kaj bij de Oakland A’s op de tribune hadden geplaatst toen ook daar geen publiek was toegestaan, deed de ronde. Wanneer een honkbal op jouw plek terecht zou komen, dan werd die met handtekening jouw bezit. Helaas. Is wel met Kaj en Michelle ‘on the road’ geweest tijdens hun vakantie, waarna ik bij elke plek die ze aandeden een foto van drie kreeg. Lang verhaal kort; even met de schoondochters een dansje gemaakt:

V.l.n.r. ik in karton, Michelle, Tiphanie en live ik

Na een lekker hapje vierden we verdeling van de kerstkado’s, uitgereikt door de desbetreffende ‘mystery santa’. Dikke pret. Daarna gingen de oogjes langzaam dicht en de snaveltjes toe. Eerste kerstdag, ook wel de verjaardag van Astrid genoemd, begon met het nare nieuws dat de familie van Michelle het niet aandurfde om, vanwege de besmetting, het kerstdiner bij te wonen. Wel een domper, ook al omdat Kaj behoorlijk wat voedsel had ingeslagen en als voortreffelijke amateurkok z’n ingrediënten al klaar had. Soit, we zullen doorgaan. Het ontbijt gaat gepaard met cadeau’s voor Astrid. Ze wordt door haar jongens zeer goed bedacht. Inmiddels hebben we besloten om ons bezoek en ‘sleep over’ voor tweede kerstdag, boxing day hier, af te zeggen wegens de angst voor het virus van de gastvrouw. Kaj en Michelle blijven met ons opgescheept. Inmiddels hebben die zich verkleed om cadeau’s naar de kinderen van een bevriend echtpaar te brengen:

Michelle en Kaj, ‘cute couple’

We dobberen met wat spelletjes de middag door en zetten ons daarna welgemoed aan het door Kaj geprepareerde diner. Uitstekend. Daarna wordt het tijd voor Coach Ted Lasso, vrijelijk gebabbel en nog een paar nabranders, lees drankjes, ook wel ‘nightcaps’ genoemd, en het functioneert. ’s Ochtends 26 december gaat Astrid een thuistest doen en komt na een kwartier de slaapkamer weer in; ‘ik ben positief’ zegt ze verbaasd. ‘Jouw beurt’, duwt ze me de keuken in. Nou, het duurde niet lang voordat ik ook positief verklaard werd. We kijken elkaar aan; ‘wat nu’, roepen we gelijktijdig.

Morgen deel 4