Voorbereidingen terugkeer Nederland

Zo kon het gebeuren dat we een makelaar om informatie vroegen betreffende een huis in de omgeving van Hilversum. Nadat hij vernam dat we pas in december een rondje langs de (huizen) velden zouden gaan maken, meldde hij dat het huis dan heus wel weg zou zijn. Zo a-commercieel! In plaats van te bedenken dat hij zich op zou kunnen stellen als onze makelaar, en tegen die tijd een aantal huizen op rij voor ons zou hebben ter bezichtiging, is hij dus door ons geschrapt van de lijst van potentieeltjes. Moeten we weer aan wennen, evenals onderstaande foto uit De Telegraaf van afgelopen week van de A27 bij Hilversum. Even een brrrrr moment!

clip_image001

di 19 mei 2015, 17:36

Snelweg kleurt wit door hagelbui

Maar, nogmaals, de vele hartverwarmende reakties uit Nederland voelen aan als een warme douche. In de vorige Luim kwam ook Hessel van Oorschot aan bod, Chief of Noise van The Tribe of Noise, die na een nachtelijk verblijf uitvond dat een van ‘zijn’ artiesten in de buurt was. Die werd prompt door hem uitgenodigd voor een tuinconcert, waarbij ook vriend, producer en studiobezitter Gary Platt aantrad. En voordat we het wisten stond daar een groepje bezitters van gouden en platina platen op ons grasveld:

clip_image003

V.l.n.r. Gary Platt (Bon Jovi, Chicago, etc.), uw straatmuzikant, Jeff Campbell die kort daarvoor een live optreden had bij TV persoonlijkheid en Emmy winnaar Jimmy Kimmel, die viraal zo’n 2,5 miljard hits scoort, en daarnaast de Chief of Noise zelf. Helaas ging het optreden niet door wegens het gegeven dat Kaj’s gitaar als eerste ter wereld onstembaar bleek! De avond werd derhalve doorgebracht met sterke verhalen uit de wereld van muziek en het laten vallen van namen van bekende mensen die we al dan niet gezamenlijk kenden. Buitengewoon inspirerend en spiritueel (u weet wel). Astrid, onze voedsel magier, wist zoals gewoonlijk weer een maaltijd uit de hoge hoed te toveren, waaronder een schotel Hollandsche Nieuwe die er met name bij Jeff ook inging als Wieger Ketellapper. Meer over Jeff hier: http://www.jeffcampbellmusic.com/videos/ Kaj op SFO International afgezet waar zijn Europese avontuur begint, beginnend bij oma in Vinkeveen ter gewenning en verwenning. Vanavond gaan de vier (half) broers stappen; wat een weelde! Afscheid genomen met een hapje en een snapje van de heerlijke Nederlandse familie Van de Burgt die ook terugkeren naar de Lage Landen, eveneens met gemengde gevoelens. En dan roetst zo’n week weer voorbij, waarbij je door een terloopse opmerking er achter komt dat je 25 jaar geleden bezig was met de voorbereiding van een mega boottrip naar het WK van 1990 in Italie, waarbij op de boot alle bekende scheidsrechters van dat moment optraden met het nummer “Een fluitje van een cent”. Herken je ze nog?

clip_image005

Lois Lane hoorde tijdens die trip dat ze in het voorprogramma van Prince zouden optreden en KNVB bondsvoorzitter Michael van Praag leerde op de Orient Express zijn aanstaande, nu ex, vrouw Karin de Ronde kennen. Alleen over die drie voorronde wedstrijden van het (falende) Nederlandse elftal, nee ik bedoel wat er aan boord zo al gebeurde, daar kan ik een boek over schrijven. Nu het 25-jarig spreekverbod voorbij is, wordt het daarvoor de hoogste tijd! Astrid vindt mij een te bewaarderig tiep, maar weet je waar ik precies vandaag 25 jaar geleden uithing, je gelooft het niet, bij de kapper! Het geld dat ik daarna uitgespaard heb over al die jaren, dat kunnen we mooi in Nederland aanwenden als aanbetaling voor onze aan te kopen woning! Maak er een mooi weekend van; redelijk weer, toch?!

Comments are closed.