Weer een record in de boeken!

Traditiegetrouw woonden wij de A’s opener van het seizoen tegen de Cleveland Indians bij:

clip_image001

Die dag regende het zozeer dat de boys en ik bang waren dat het wel eens afgelast zou kunnen worden, hetgeen nog nooit gebeurd was. Maar als door een wonder opende het zwerk zich 10 minuten voor aanvang van de wedstrijd, het zeil werd verwijderd en binnen een mum van tijd klonk het zo naar gesnakte “Play Ball’. Uitverkocht stadion, geweldige sfeer en de hoop dat de negatieve serie van 9 nederlagen in de openingswedstrijd gebroken zou worden. Top 9; 0 – 0 en onze nieuwe closer Jim Johnson treedt aan. Ieders verwachting is dat de man van $10,5 miljoen, dit seizoen, het karwei klaart. Wij scoren een run in de ‘bottom of the 9th’; pot gewonnen!

Not so fast”, meenden de Indians en scoorden twee runs. Onder geboe verlaat Jim Johnson het veld, wij scoren niet en verliezen de opener voor de 10e maal, een MLB (Major League Baseball) record. De eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat we de afgelopen 2 jaar Champion of the West zijn geworden omdat een verloren pot op 162 wedstrijden niet zo veel verschil maakt. Maar, het honkbalseizoen is begonnen en daar verheugen we ons zeer op. We gaan de ‘boys of summer’ weer een heel seizoen volgen. Een ander verheugend feit deed zich voor toen de KLM besloot om een maand na dato mijn ten onrechte berekende extra koffer te restitueren:

Ticket/PNR No

Refundable Amount

Administration Fee

Refund Reason

Calculation Remarks

8204216663

70

0

EXCESS BAGGAGE

 

Total refundable amount: EUR 70

Yours sincerely,
KLM Royal Dutch Airlines

Zo zie je maar, de aanhouder plus de sociale media winnen! Nou ja winnen, ik krijg datgene terug wat ze ten onrechte in rekening hadden gebracht. Daar waar ‘administration fee’ staat, had ‘convenience fee’ moeten staan met een bedrag voor alle tijd die ik er aan besteed heb, inclusief de irritatie die het opgeleverd heeft. Moving on. Weer een tweetal geweldige Nederlandse bedrijven over de vloer gehad die het mijns inziens ver gaan schoppen. Het ene visualiseert ‘Big Data’ tot iets begrijpelijks, het ander, een Smart Watch, oftewel computer, horloge en nog heel wat andere zaken in EEN, heeft als extra PLUS dat het de grote telefoonmaatschappijen in de V.S. met de ingebouwd SIM kaart omzeilt. Later meer hier over. Tegenover mijn kantoor wapperen zowel de A’s vlag als de Giants vlag; dat kan alleen in San Francisco.

clip_image002

Zie je het voor je dat in Rotterdam een Feyenoord vlag en een Ajax vlag naast elkaar wapperen? Dacht ‘t niet! Da’s waar ook, volgende week krijgen we visite van de burgemeester van Amsterdam, inclusief een executive delegatie. Dan kan je nog eens meemaken hoe een geboren en getogen Rotterdam professioneel kan zijn! Afgelopen zondag hadden we een dolle eekhoorn rond het huis dansen die moeilijk te verjagen was. Ook het bonzen op de ruit van de eerste etage deed de rat met pluimstaart niets!

clip_image003

Uiteindelijk hebben we het beest kunnen verjagen met een katapult. Ja, je moet wat! In de afdeling klein leed moet helaas gemeld worden dat onze bejaarde kat Slinky helemaal niets van onze Golden Doodle Tinley moet hebben. Met veel gesis en uithalen met scherpe nagels voorkomt hij dat Tinley zijn domein, de eerste etage, kan bereiken.

clip_image004

Moet ik er ook eerlijk bijzeggen dat Tinley zeker twee maal zijn etensbak schoon leeg heeft gegeten. Maar, hoe kan je nu boos zijn als zo’n creatuur je op deze wijze aankijkt?

clip_image005

Ter afsluiting, en een boodschap voor het weekend; is je baas boos en kijk je hem zo aan, dan is alles in no time vergeven!